Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 19ης Μαϊου 2010 με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Μειοψηφούντων των κκ. Μ.Λύγγου, Σπ.Νικολάου .Αθ.Σκούμα και Κ.Κουρκούτη
Την έκδοση του κάτωθι
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Ο Δήμος Θηβαίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, για να μην ισχύσει το κοινωνικά άδικο, αναποτελεσματικό και κοινωνικά και λειτουργικά μη εφαρμόσιμο νέο ασφαλιστικό, που γνωστοποίησε η κυβέρνηση.
Τα «τρια ΔΕΝ», αντικαταστάθηκαν, με το «ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ», που επέβαλλε η «Τρόϊκα» με το μνημόνιο και αποδέχθηκε χωρίς ενστάσεις η Ελληνική Κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη συντριβούν τα δικαιώματά τους στην κοινωνική ασφάλιση, να μην καταργηθεί η τριμερής χρηματοδότηση, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μην μειωθούν οι συντάξεις. Διαμαρτύρονται γιατί, η κυβέρνηση ακολουθώντας τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές, καταστρέφει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για να διευκολύνει την κερδοφορία της μεγάλης οικονομικής ελίτ.
Ο Δήμος Θηβαίων θεωρεί απογοητευτική την αδυναμία διατύπωσης εφικτής πρότασης από οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, για την έξοδο από την κρίση χωρίς την υπέρμετρη και άδικη επιβάρυνση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ο Δήμος Θηβαίων θεωρεί απόδειξη ανευθυνότητας την άποψη περί εσωτερικού δανεισμού για την εξάλειψη του δημόσιου χρέους. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ανέφικτη, γιατί η Ελληνική Οικονομία δεν έχει τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης συνολικού δημόσιου χρέους 300δις ευρώ, οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα οδηγήσει σε στραγγαλισμό την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει τη χώρα σε δανεισμό με πολύ δυσμενέστερους όρους στο άμεσο μέλλον.
Ο Δήμος Θηβαίων θεωρεί απόδειξη εγκληματικής ανευθυνότητας την πρόταση περί αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, δηλαδή ουσιαστικά περί κήρυξης της χώρας σε κατάσταση πτώχευσης.
Ο Δήμος Θηβαίων θεωρεί εγκληματική σε βάρος του Ελληνικού λαού την πρόταση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη ή την Ε.Ε. και την υιοθέτηση της δραχμής, σενάριο που θα οδηγήσει σε εκτόξευση το δημόσιο χρέος, λόγω της δυσμενέστατης νομισματικής ισοτιμίας που θα προκύψει.
Ο Δήμος Θηβαίων θεωρεί υπεύθυνους για την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. στο μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις συντηρητικές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επί σειρά μηνών κωλυσιέργησαν, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση και επιβάλλοντας τελικά τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στην όλη προσπάθεια.
Ο Δήμος Θηβαίων απαιτεί την εξεύρεση λύσης όχι σε βάρος των εργαζομένων και την συνταξιούχων, αλά σε βάρος όσων επί σειρά ετών συσσώρευαν πλούτο σε περιόδους αυξημένων ρυθμών ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, σε βάρος όσων επί σειρά ετών συστηματικά φοροδιέφευγαν και εισφοροδιέφευγαν, σε βάρος όσων ακολουθούσαν πλάγιες οδούς πλουτισμού, σε βάρος όσων είχαν ενεργό ανάμειξη και στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, και στην δημιουργία ενός υπερτροφικού, υπερχρεωμένου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛ.ΜΑΜΜΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΙΚ.ΣΒΙΓΓΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Α.ΑΡΚΟΥΔΗΣ, Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Θ.ΣΒΙΓΓΟΣ, Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ, Π.ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Θ.ΝΟΚΑΣ, ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ