Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για τη δακοκτονία

Οι ψεκασμοί στα πλαίσια του πργράμματος για τη δακοκτονία θα γίνουν κανονικά σε όλη τη χώρα, καθώς και η εποπτεία αυτών, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της tsouknidas.com  για τη μείωση των θέσεων των Τομεαρχών Δακοκτονίας, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα κρίσιμης οικονομικής περιόδου, υπάρχει  κεντρική πολιτική απόφαση για τον περιορισμό του κόστους τόσο σε προσωπικό, όσο και σε φάρμακα.
 «Παρ' όλα αυτά θέλω να διαβεβαιώσω τους ελαιοπαραγωγούς, ότι
 Α) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας και η προστασία της ελαιοπαραγωγής από το Δάκο.
 Και
Β) οι ψεκασμοί θα γίνουν κανονικά σε όλη τη χώρα, καθώς και η εποπτεία αυτών.
Ακόμα, θα ήθελα να προσθέσω ότι για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς, εγκρίθηκε η Πρόσληψη 4.349 ατόμων συνολικής δαπάνης ύψους περίπου 9 εκατ. € , που θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό έτους 2010, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, 298 άτομα ειδικότητας τομεαρχών δακοκτονίας, 47 άτομα ειδικότητας αποθηκάριων και 4.004 άτομα ειδικότητας εργατοτεχνικού προσωπικού δακοκτονίας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι, εκφράσεις οι οποίες μου αποδίδονται από «πληροφορίες», δεν έχουν ειπωθεί ποτέ από εμένα τον ίδιο, καθώς δεν συνάδουν ούτε με τον χαρακτήρα μου, ούτε με την πολιτική μου φιλοσοφία», κατέληξε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.