Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το δρόμο για τη βουλή παίρνει μετά τη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ


Στις αναγκαίες τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΑ, έχοντας λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν με αφορμή τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου, προβαίνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Το τελικό σχέδιο νόμου θα εισαχθεί προς επεξεργασία στη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και προς ψήφιση στη Βουλή.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το σχέδιο νόμου που αφορά στο «Σύστημα Προστασίας και Ασφάλισης της Αγροτικής Δραστηριότητας».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες και τους φορείς για τα σχόλια που παρέθεσαν τα οποία επεξεργάζεται για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου. Τα περισσότερα σχόλια που διατυπώθηκαν αποδεικνύονται ιδιαιτέρως χρήσιμα και υπογραμμίζουν τη σημασία της προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και  του αγροτικού κεφαλαίου για τη στήριξη του εισοδήματος του αγρότη.