Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

.
Με στόχο την διευκόλυνση της λειτουργίας του κεφαλαίου και την ανάπτυξη της κερδοφορίας του , σε πολιτικό επίπεδο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συμφωνούν στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση , τον «Καλλικράτη». Στο θολό τοπίο που λειτουργούν όλες οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου για να στηρίξουν το σύστημα , αποπροσανατολίζουν το λαό , συσκοτίζουν τον ταξικό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, γίνονται επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα!
Ιδιαίτερη αξία έχουν οι θέσεις και οι προτάσεις του Κ.Κ.Ε. που:
σχετίζονται με την οργάνωση της πάλης, την αντίσταση του λαού, για να μην φορτωθεί η λαϊκή οικογένεια τα βάρη της οικονομικής κρίσης, αλλά να πληρώσει η πλουτοκρατία !
καλούν το λαό να απορρίψει τον «Καλλικράτη», τους στόχους, τις κατευθύνσεις και τα μέτρα του .
ΓΙΑΤΙ:
Με την νέα διοικητική δομή, ενισχύεται η εξουσία της αστικής τάξης .
Κατακερματίζεται η ενιαία κρατική ευθύνη, ιδιωτικοποιούνται και γίνονται εμπόρευμα και προσωπική ευθύνη οι τομείς της Παιδείας-Υγείας- Πρόνοιας – Περιβάλλοντος..
Το Κ.Κ.Ε. , καταθέτει ξεκάθαρα την αντίληψή του:
Καμιά διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη, δε συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον υπάρχει η εξουσία των μονοπωλίων, η στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Σε αυτή την εξουσία οφείλεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των περιφερειών, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής με ταυτόχρονη αύξηση εισαγόμενων ομοειδών αγροτικών προϊόντων ως αποτέλεσμα της 30χρονης ένταξης στην ΕΟΚ - ΕΕ. Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τη μία ή άλλη επιλογή της Ένωσης Δήμων.
Η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και τον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που διαρθρώνεται πρώτα από όλα σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας και κοινωνικής υπηρεσίας. Πάνω σε αυτή τη βάση διαμορφώνεται και ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, αξιοποιώντας τον φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΗ στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
ΟΜΙΛΗΤΗΣ θα είναι ο ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΑΣ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του Κ.Κ.Ε.