Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επίσκεψη Γιαννάκη στην ΔΕΣΦΑ ΑΕ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΕΣΦΑ ΑΕ, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κύριο Γ. Παπαρσένο για τα βασικά ζητήματα που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και τον Διαχειριστή.
Με αφορμή την πρώτη επίσκεψη στην εταιρία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον κύριο Παπαρσένο είχαμε μια πρώτη, σύντομη αλλά ουσιαστική συνάντηση όπου διαπιστώθηκε η συναντίληψη μας πάνω σε ζητήματα απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου. Συμφωνήσαμε, επίσης, στην ανάγκη επέκτασης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς. Δεδομένου ότι ο τομέας της ενέργειας προκαλεί έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, οφείλουμε, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που διανοίγονται μπροστά μας.
Εξέφρασα τέλος στον κύριο Παπαρσένο την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές της διαφάνειας και την αναγκαιότητα ύπαρξης σταθερών κανόνων, τόσο στην λειτουργία της αγοράς όσο και στη λειτουργία της εταιρίας. Σε αυτή την βάση θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας Διοίκησης σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.»