Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Νίκος Σβίγγος: «Όλα νόμιμα σχετικά με την ΤΕΡΑ και επ’ ωφελεία του Δήμου»


Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας η οποία από πρόθεση και συστηματικά βάλει κατά του Δήμου Θηβαίων και του Δημάρχου, σχετικά με το θέμα του Συλλόγου «Η ΤΕΡΑ», ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το επιχειρούμενο και μεθοδευμένο δημοσίευμα, από τους συγκεκριμένους πολιτικούς “αντιπάλους” κ.κ. Σκούμα και Κουρκούτη στερείται σοβαρότητας.
Επειδή οι ανωτέρω κύριοι δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν την αναπτυξιακή και προοδευτική πορεία του Δήμου, που θα το επιθυμούσαν, όπως επίσης και ενόψει των εκλογών και μάλιστα σε Διευρυμένο Δήμο, επιχειρούν με ανυπόστατα δημοσιεύματα τα οποία στο παρελθόν έχουν απαντηθεί και κριθεί τελεσίδικα για την νομική τους υπόσταση από τα αρμόδια Ελεγκτικά Όργανα των Δήμων (Επίτροπος, Περιφερειακό Συμβούλιο, Επιτροπή Άρθρου 152) όπως επίσης και για την πολιτική διάσταση που επιχειρούν να δώσουν –ευρισκόμενοι σε προφανή εκνευρισμό- καθώς πληροφορούνται ότι θα διευρύνω τον συνδυασμό μου με αξιόλογες προσωπικότητες του τόπου μας, για μια νέα δυναμική και νικηφόρα πορεία του Διευρυμένου Δήμου αξιοποιώντας τον νέο Καλλικράτειο Νόμο που αυτοί δεν πιστεύουν, απέρριψαν και καταπολεμούν.
Όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την νομιμότητα των πράξεων μου και του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το θέμα της ΤΕΡΑ, ετέθησαν υπόψη του αρμόδιου Υπουργού και είναι στην διάθεση του κάθε πολίτη και μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν με κάθε μέσον.
Θέλω όμως με την καταγγελία μου αυτή να ενημερώσω τους Θηβαίους πολίτες ότι με τον ίδιο σεβασμό και εντιμότητα που τους υπηρετώ από το 1982 συνεχίζω και εγώ και οι συνεργάτες μου στον ίδιο ρυθμό και με μεγαλύτερη ακόμα δύναμη.
Αυτό ενοχλεί πιστεύω τις αποτυχημένες πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος και “εκνευρισμένοι” προτιμούν την καταστροφή του τόπου μας προς ιδίον όφελος.
Γι’ αυτούς τον πρώτο λόγο έχει το κόμμα τους.
Για μένα, το συμφέρον του πολίτη»
.