Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εξοντωντικές ποινές για όσους ασυδοτούν σε βάρος των ελλήνων κτηνοτρόφων

Στην ανάγκη θέσπισης ποινών ισότιμων, με αυτές που συνεπάγεται η παραβατική συμπεριφορά ή και παραπάνω πολλές φορές, σε όσους εκμεταλλεύονται τον κόπο των ελλήνων κτηνοτρόφων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, στη βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Έκτωρα Νασιώκα.

«Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε πολιτική επιλογή ότι θα είμαστε με αυτούς που παράγουν και όχι με αυτούς που ασυδοτούν, τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, για να συνεχίσει: «Σ' αυτό το πλαίσιο, έχουμε προχωρήσει πραγματικά σε συστηματικούς ελέγχους και ταυτόχρονα αναμορφώνουμε και το πλαίσιο των ποινών.
Είπα και την περασμένη βδομάδα, σε συνάδελφο που είχε υποβάλλει ερώτηση για την κτηνοτροφία, ότι όταν διαπιστώσαμε στο νομό Λάρισας το εύρος της απάτης που είχε γίνει σε βάρος των κτηνοτρόφων τα Χριστούγεννα, σε ποσά που ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και κλήθηκα να υπογράψω τα πρόστιμα, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να βάλω ποινή πάνω από 80.000 ευρώ.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι πρέπει να υπάρξει μία αναμόρφωση έτσι ώστε οι ποινές, να είναι ισότιμες της παραβατικής συμπεριφοράς ή και παραπάνω πολλές φορές, έτσι ώστε να καταλάβουν κάποιοι ότι η πολιτεία πραγματικά περιφρουρεί αυτούς που παράγουν και όχι τους τυχοδιώκτες και τους απατεώνες, οι οποίοι θέλουν να κάνουν αρπαχτές σε βάρος των κτηνοτρόφων».