Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΘΗΒΑΣ


Απαντώντας στην με αρ. 8569/12-04-10 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Βουλευτή κ. Α. Αγάτσα, σχετικά με θέματα λειτουργίας και στελέχωσης του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης ΑμεΑ Θήβας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα πλαίσια του Β’ Κ.Π.Σ. ολοκλήρωσε την δημιουργία ενός δικτύου Κέντρων Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης για άτομα με αναπηρίες (24 ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε αντίστοιχους νομούς της χώρας). Σήμερα λειτουργούν όλα τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η στελέχωσή τους, εξυπηρετούν αρκετά μεγάλο αριθμό ΑμεΑ. Στόχος του Υπουργείου είναι η πλήρης λειτουργία όλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και για το σκοπό αυτό έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των περισσότερων θέσεων, οι οποίες
έχουν εξασφαλισθεί βάσει των διατάξεων του αρ. 13 του Ν. 2646/98 και του αρ. 1 του Ν. 3106/03.
Για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας προβλέπονται έντεκα (11) συνολικά θέσεις προσωπικού : μία (1) θέση ΠΕ Ψυχολόγων, μία (1) θέση ΤΕ Εργοθεραπείας, δύο (2) θέσεις ΤΕ Φυσιοθεραπείας, δύο (2) θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής, μία (1) θέση ΤΕ Λογοθεραπείας, μία (1) θέση ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας, μία (1) θέση ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, μία (1) θέση ΔΕ Διοικητικών – Γραμματέων και μία (1) θέση ΔΕ Τεχνικού με ειδικότητα Οδηγού.
Αν και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3833/200 (Φ.Ε.Κ. 40/Α/10) έχει θεσμοθετηθεί ένα σύνολο μέτρων που αφορούν στον περιορισμό προσλήψεων, τακτικού και έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, εξετάζεται από το Υπουργείο μας, η κατ’ εξαίρεση πλήρωση θέσεων στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας.
Σχετικά με τον Οργανισμό λειτουργίας του Κέντρου, μετά την υπογραφή του από τους συναρμόδιους Υπουργούς είχε σταλεί για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από όπου και επεστράφη προκειμένου να διορθωθεί και να σταλεί εκ νέου για υπογραφή από τους νέους αρμόδιους Υπουργούς.


Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Πολιτικό Γραφείο Αριάδνης Αγάτσα