Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Σύσκεψη στον Δήμο Θηβαίων για την πρόληψη των πυρκαγιών


Το δάσος του Μοσχοποδίου, οι αστικοί λόφοι όπως τα Καστέλλια αλλά και το άλσος της Αγίας Τριάδας είναι οι περιοχές της Θήβας που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς το καλοκαίρι.
Στις περιοχές αυτές εστιάζουν την προσοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη για το θέμα, στον Δήμο Θηβαίων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του ΚΕΠΒ, Ταξίαρχος, κ. Αναστάσιος Φουρίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας κ. Κωσταντίνος Καραμπέτσος, εκ μέρους του Δασικής Υπηρεσίας Θήβας ο κ. Κωνσταντίνος Αμοιρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των έργων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών υπογράμμισαν την μεγάλη επικινδυνότητα του φετινού καλοκαιριού λόγω της λειψυδρίας & των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, δηλώνοντας ωστόσο, ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των Δασών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σημειώνεται ότι από 1/5/2010 έως 31/10/2010 απαγορεύεται σε οποιονδήποτε ιδιώτη να ανάψει φωτιά χωρίς άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η μη συμμόρφωση επισύρει κυρώσεις.