Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η 30ή Πρωτοχρονιάτικη πίτα του «ΛΑΪΟΥ»!!!


Τ. Φρούσιος: «Προσπαθούμε ανελλιπώς να έχουμε την νέα γενιά σε επαφή με τις ρίζες μας»
Σ. Νικολάου: «Αξιοσημείωτη η προσφορά σας.. Θα είμαστε στο πλευρό σας…»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε στο κέντρο «ΤΖΑΚΙ», ο 30χρονος πλέον Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», συντροφιά με τα μέλη και τους φίλους του.
Η αίθουσα πλημμύρισε από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα από την οποία δεν έλειψαν οι αισιόδοξες ευχές και το γλέντι με την ζωντανή ρεμπέτικη – λαϊκή ορχήστρα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τ. Φρούσιος και ο Αντιπρόεδρος Σ. Μπεκρής , αφού πρώτα ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, ευχαρίστησαν όσους παρευρέθηκαν και κάλεσαν τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου, να κόψουν μαζί την πίτα.
«Η Θήβα έχει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και αυτό της το πλεονέκτημα μας επωμίζει με τεράστια ευθύνη για την ανάδειξή της. Τριάντα χρόνια τώρα προσπαθούμε ανελλιπώς να έχουμε την νέα γενιά σε επαφή με τις ρίζες μας» επεσήμανε ο κ. Φρούσιος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους γονείς που έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους στον Σύλλογο, αλλά και τους δυο Δασκάλους των Χορευτικών Τμημάτων Χ. Λιάγκα που έχει την ευθύνη των τεσσάρων χορευτικών τμημάτων και την Α. Γατή για τους ενήλικες.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχήθηκε «μια χρονιά δημιουργική, με περισσότερη αισιοδοξία, με χαμόγελο», χαρακτήρισε "αξιοσημείωτη" την προσφορά του Συλλόγου και υπογράμμισε την παρουσία του Δήμου στο πλευρό του Συλλόγου.
Λίγο πριν το γλέντι η αίθουσα αντήχησε από την Λύρα του Απόλλωνα, που στα χέρια του Μ. Καραβασίλη και μαζί με αποσπάσματα από τον Πυθαγόρα και τον Πίνδαρο έδωσαν άλλα νότα στην εκδήλωση, χαρακτηριστική ωστόσο ήταν η δεκάλεπτη σιγή όλων, ιδιαίτερα των πολύ μικρών χορευτών, κατά την διάρκεια της αρχαϊκής μουσικής.
Να σημειωθεί ότι φέτος ο «ΛΑΪΟΣ» θα βρεθεί στην Ξάνθη προσκεκλημένος της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να παρουσιάσει αποσπάσματα από τον Βλάχικο Γάμο της Θήβας...