Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στη θηβα



Θα χρειαστεί και νέα συνεδρίαση, νέα δημοσίευση και νέες υποψηφιότητες για να μάθουμε το όνομα του σημαντικού αυτού θεσμού του Καλλικράτη, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θηβαίων.
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα την εκλογή με μυστική ψηφοφορία του Συμπαραστάτη του Δημότη (συνήγορος του πολίτη επι της ουσίας) κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους 15 πολίτες της Θήβας.  Από αυτούς οι 14 ήταν  δικηγόροι και ένας συνταξιούχος υπάλληλος.
Ψήφισαν 31 σύμβουλοι από τους 33 (ο Τουλουμάκος ήταν απών και ο Κολλιγιάννης της Λαικής Συσπείρωσης,  αποχώρησε πριν την α΄ψηφοφορία).
Αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι :
Βενιζέλου Ελένη (δικηγόρος), Βόλης Κωστας (δικηγόρος), Αναστασίου Γιώργος (δικηγόρος), Δημόπουλος Νίκος (δικηγόρος), Θάνου Αρετή (δικηγόρος), Κατσάρας Παρασκευάς (δικηγόρος), Λοίζος Ανδρέας (δικηγόρος), Γκιόκα Ρούλα Σωτηρία (δικηγόρος), Μαμμής Ελισσαίος (δικηγόρος), Ποταμιάς Νίκος (δικηγόρος), Λαλιώτη Ελένη (δικηγόρος), Ροβολής Παύλος (συνταξιούχος ΕΑΒ), Θεοδώρου Λουκία (δικηγόρος), Τζουβελέκη Ευα (δικηγόρος), Σωτηρίου Κατερίνα (δικηγόρος).
Από την α’ ψηφοφορία η Θεοδώρου Λουκία έλαβε 17 ψήφους, ο Μαμμής Ελισσαίος 6 ψήφους,  η Τζουβελέκη Εύα 3 ψήφους, ο Κατσάρας Παρασκευάς 1 ψήφο, Θάνου Αρετή 1 ψήφο, Βόλης Κώστας 1 ψήφο ,  Βενιζέλου Ελένη 1 ψήφο και 1 λευκό.
Από την β΄ψηφοφορία η  Θεοδώρου Λουκία έλαβε 21 ψήφους  (ήθελε 22 ψήφους κατα τα 2/3), ο Μαμμής Ελισσαίος 8 ψήφους, η Τζουβελέκη Ευα 1 ψήφο και 1 λευκό.