Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Oι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την απόλυτη αντίθεση τους στην πιθανή μεταφορά του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας στη Λιβαδειά

Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονέων των μαθητών στη Βοιωτία και ιδιαιτέρα στην πρώην επαρχία Θήβας, έχει προκαλέσει η είδηση για την κατάργηση 20 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 9 Νηπιαγωγείων, ανάμεσα στα οποία είναι και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Θήβας. Επίσης οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την απόλυτη αντίθεση τους στην πιθανή μεταφορά του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας στη Λιβαδειά.
Την απόλυτη διαφωνία τους στην πιθανή κατάργηση του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας και την μεταφορά του στη Λιβαδειά εκφράζει με ανοιχτή επιστολή της σε πολιτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Θήβας, η «Αυτόνομη παρέμβαση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ. Θήβας», σημειώνοντας ότι η πιθανή κατάργηση αυτής της δομής, θα μείωνε την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της εκπαίδευσης στην πρώην Επαρχία Θήβας.
Σχετική ερώτηση μάλιστα έχει καταθέσει στη Βουλή και η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των εκπαιδευτικών για τη μη μεταφορά του γραφείου.
Παράλληλα την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονέων των μαθητών στη Βοιωτία και ιδιαιτέρα στην πρώην επαρχία Θήβας, έχει προκαλέσει η είδηση για την κατάργηση 20 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 9 Νηπιαγωγείων, ανάμεσα στα οποία είναι και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Θήβας. Ο βουλευτής ΝΔ Βοιωτίας Μ.Γιαννάκης, καταδικάζει την τακτική της κυβέρνησης για εφαρμογή «Καλλικράτη» στην παιδεία, ενώ η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Άρια Αγάτσα επισημαίνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, αφού όλα βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης. Από την άλλη η κ. Τσόνογλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται η κατάργηση ή η συγχώνευση των σχολείων και ιδιαίτερα για τα Ειδικά Σχολεία, αφού τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά χρίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και μια τέτοια αλλαγή θα επιφέρει και αλλαγή στην ψυχοσύνθεση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.