Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΣ Κ.ΣΗΜΑΝΤΗΡΗ ,ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Η απόλυτη κατάρρευση του συστήματος υγείας στη χώρα μας και τα κτυπήματα έναντι των υποδομών του δεν έχουν τέλος πράγμα το οποίο διαπιστώνουν καθημερινά όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Η πλήρης απουσία πολιτικής βουλήσεως για την επίλυση των θεμάτων του

συστήματος υγείας, λόγω της παροχής <ενόρκου> δεσμέυσεως έναντι της ΤΡΟΙΚΑ και των διεθνών εκμεταλευτών, απαξίωσαν και εγκατέλειψαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην τύχη του.

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων από τον Τομέα της Υγείας ο απελθών Υπουργός Υγείας έδωσε το σύνθημα για συγχωνεύσεις, περικοπές, καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, και όχι μόνον. Σε όλη την Ελλάδα απ΄ άκρη σ΄άκρη λειτουργούν Νοσοκομεία χωρίς υποδομές , με ελλείψεις σε φάρμακα, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.Και οι γιατροί που προσπαθούν να στηρίξουν το Ε.Σ.Υ παραμένουν απλήρωτοι.

Η πολιτική αμετροέπεια του απελθόντος Υπουργού Υγείας ,του Υπουργού των γενοσήμων και της εξαφάνισης των νοσοκομείων δια της συγχωνέυσεως , έχει συνεχιστές, υπερασπιστές και «αβανταδόρους» ,τους διορισμένους από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών),κομματικά νομιμόφρονες νομικούς συμβούλους.

Δυστυχώς τα ατοπήματα με τη μορφή «Νομικών Γνωμοδοτήσεων» «Επιφανών νομικών συμβούλων» όπως του κ. Σημαντήρη, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν υπάρχει δισταγμός για οποιουδήποτε είδους παρέμβαση, ακόμη και ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους.Θα ήταν ευχής έργο βέβαια εκτός από τις γνωμοδοτήσεις υπέρ του Δημοσίου ,οι επιφανείς σύμβουλοι να δουν «αχρωμάτιστα» και να υπερασπιστούν με τον ίδιο ζήλο τους βάναυσα θιγόμενους και προσφέροντες στο Δημόσιο επιστήμονες.

Η αναφορά του κ.Σημαντήρη σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του δικαιώματος επισχέσεως εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ ,πέραν του ότι είναι ανεδαφική,καθώς έχει προηγηθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το σχετικό ζήτημα (38/2011), έρχεται να υποκαταστήσει μέσω της προσωπικής ατεκμηρίωτης και αντιεπιστημονικής άποψης του, τη δικαιοδοτική εξουσία των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Μάλιστα, προσβάλλει ολόκληρο το σώμα των ιατρών η άποψή του έν λόγω κυρίου ότι στους ιατρούς θα πρέπει να διανέμονται συσσίτια εντός των νοσοκομείων,καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρέωσεις τους οι οποίες προέρχονται από την αδυναμία του Κράτους να αποδώσει τα δεδουλεμένα τους και γι αυτό προχωρούν σε επισχέσεις εργασίας.

Άραγε ο κ. Σημαντήρης πληρώνεται κανονικά το μηνιαίο μισθό του;

Βεβαίως ενώπιον του δικαίου αιτήματος των ιατρών για καταβολή των δεδουλευμένων τους όπως άλλωστε έγινε με τους υπαλλήλους των καταχρεωμένων κομμάτων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου,δεν ευσταθούν τέτοιες «κωμικοτραγικές»απόψεις ανεκδιήγητων και επιστημονικά επικίνδυνων λειτουργών.

Καλούμε τους αρμόδιους της 2ης ΥΠΕ καθώς και το Υπουργείο Υγείας να λάβουν άμεσα θέση και να ασκήσουν τα από τον νόμο προβλεπόμενα,προκειμένου να αποκαταστήσουν την αντιδημοκρατική επίθεση ενό δοτού υπαλληλίσκου έναντι εντίμως πλήθους εργαζομένων Ελλήνων επιστημόνων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε αντίγραφο της σχετικής γνωμοδοτήσεως του κ. Σημαντήρη.