Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Αλβανοί είχαν κατακλέψει τους αγρότες σε Αλίαρτο και Ορχομενό


Συνολικά επτά κλοπές από αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε διάφορες περιοχές της Αλιάρτου και του Ορχομενού.
Στο πλαίσιο έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 50 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες της 13ης Απριλίου σε περιοχή της Αλιάρτου, αστυνομικοί της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντόπισαν του δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου, φορτωμένο με 21 πλαστικά δοχεία που περιείχαν ποσότητα πετρελαίου κίνησης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Τα δοχεία με το περιεχόμενο τους, καθώς και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, όπως επίσης και 20 ναρκωτικά δισκία που βρέθηκαν στην κατοχή του 50χρονου.

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2016, είχαν διαπράξει 7 κλοπές από αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα και συγκεκριμένα είχαν εισέλθει σε αγροτεμάχια και σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών των ανωτέρω περιοχών, όπου αφαίρεσαν:

Από αποθήκες και τον προαύλιο χώρο αυτών, πληθώρα εργαλείων (ηλεκτρικών και χειρός), μηχανήματα και εξαρτήματα αυτών (μοτέρ, γεννήτριες, αντλίες κ.λ.π.), διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, ενδύματα κ.α.
Από γεωργικά μηχανήματα και οχήματα (γεωργικούς ελκυστήρες, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, κ.λ.π.), ποσότητα πετρελαίου κίνησης, συνολικού βάρους (1.900) λίτρων, μπαταρίες και διάφορα άλλα εξαρτήματά τους.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράσης τους, ανέρχεται περίπου στις (10.000) ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπών, μέρος των οποίων έχει ήδη αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.