Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν είσαι διαρκώς αρνητικός


Τι μυαλό και το σώμα αν δε γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι, γίνονται οι πιο σκληροί αντίπαλοι. Ό,τι αισθάνεσαι το ζεις κιόλας με κάποιο σύμπτωμα στο σώμα. Τι σημαίνει ο πόνος στην πλάτη, στο στομάχι; Τι δείχνουν οι τραυματισμοί ή ο πονοκέφαλος; Μάθε γιατί πονάς εκεί που πονάς και ξεκίνα τις απαραίτητες αλλαγές.

Η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη είναι ορμόνες που κυκλοφορούν στο αίμα σου και που σε κάνουν να αισθάνεσαι θαυμάσια. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ερωτεύεσαι, όταν πετυχαίνεις κάτι ή απλά όταν τρως ένα κομματάκι σοκολάτα.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν είσαι θυμωμένος, στεναχωρημένος και πιεσμένος. Η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη κάνουν βόλτα στο αίμα, κυριεύοντας το σώμα σου και κάνοντας την κάθε ημέρα σου γεμάτη κούραση, στεναχώρια, θυμό, γκρίνια.

Διάβασε πώς θα αυξήσεις τη σεροτονίνη σου φυσικά, εδώ!

Η αλήθεια είναι ότι η χαμηλή σεροτονίνη στο σώμα σε κάνει εκτός από όλα τα άλλα και περισσότερο ευάλωτο στον πόνο. Γι’ αυτό και όταν ο συναισθηματικός και ο φυσικός πόνος συναντιούνται πολλαπλασιάζουν ο ένας τον άλλον. Και συγκεκριμένα συναισθήματα επηρεάζουν συγκεκριμένα σημεία στο σώμα.
Συγκεκριμένοι πόνοι στο σώμα, σου “λένε” πού το έχεις παρακάνει

Πόνος στον αυχένα μπορεί να δείχνει την αδυναμία του να δεις όλες τις πλευρές ενός ζητήματος που σε απασχολεί.

Ανεξήγητοι πόνοι στους γοφούς μπορεί να δείχνουν ότι ο φόβος σε έχει καταβάλει και δεν μπορείς να κάνεις βήμα ούτε να πάρεις μια σημαντική απόφαση.

Πόνος ψηλά στην πλάτη μπορεί να συνδέεται με μια ερωτική απογοήτευση

Πόνος στο μεσαίο μέρος της πλάτης μπορεί να δείχνει την αδυναμία του να αφήσεις το παρελθόν ελεύθερο.

Ο πόνος στη μέση συνδέεται με οικονομικά προβλήματα.

Ο πόνος ή οι τραυματισμοί στα γόνατα, μπορεί να υποδηλώνουν φόβο, εγωισμό, υπερηφάνεια που δεν εξυπηρετεί αλλά και αδυναμία να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Ο πόνος στο στομάχι μπορεί να σημαίνει ότι “καταπίνεις” πολλά, πιο πολλά από όσα μπορείς να αντέξεις και ότι έχεις χάσει την αίσθηση της προσωπικής σου δύναμης.

Οι δερματικές παθήσεις συνδέονται με το γεγονός ότι δεν αισθάνεσαι καθόλου καλά με τον εαυτό σου και ότι κατά βάθος δεν επιθυμείς την εγγύτητα.

Οι πόνοι ή οι τραυματισμοί στους ώμους μπορεί να σημαίνουν ότι έχεις επωμιστεί αρκετά βάρη και ότι δεν αντέχεις να ανταποκρίνεσαι άλλο.

Οι πόνοι στον αγκώνα δείχνουν ότι πιστεύεις πως δεν μπορείς να πετύχεις κάποιο στόχο σου.

Ο έρπης στα χείλια ότι κάτι που δεν είπες ή κάτι που είπες με εκνευρισμό, σε έκανε να μολυνθείς. Το στόμα είναι το μέρος από το οποίο εκφράζεις το ποιος είσαι και μπορεί μια σύγκρουση ανάμεσα σε αυτό που είσαι και σε αυτό που λες να φανερώθηκε ως έρπης.
Ο βήχας είναι μια προσπάθεια να ελευθερώσεις υπερένταση από το λαιμό και να πετάξεις έστω και με βίαιο τρόπο κάτι που έχεις μέσα μας.

Ο πυρετός μπορεί να δείχνει μια εσωτερική σύγκρουση που κατακαίει ή έντονο θυμό που δεν εκφράστηκε. Ο πυρετός όμως είναι και ο τρόπος του οργανισμού να κάψει τοξίνες αλλά και αρνητικές μορφές σκέψεις.

Η αϋπνία δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο ύπνος είναι μια μορφή παράδοσης, μια παράδοση στο άγνωστο σε κάτι που δεν ελέγχεις. Τι σε φοβίζει να αφεθείς;

Η ημικρανία και ο πονοκέφαλος, σε “αναγκάζουν” να κάνεις ένα διάλειμμα από όσα είναι ή πρέπει να κάνεις. Καταπιεσμένη οργή και υπερβολική σκέψη κάνουν το κεφάλι να υπερφορτώνεται. Είναι η κραυγή ενός μυαλού που δεν αντέχει άλλη πληροφορία ή άλλη σκέψη. Άγχος, υπερένταση και υπερπροσπάθεια, αυστηρή αυτοκριτική. Ίσως χρειαστεί να “αδειάσεις” κάπως το πρόγραμμα σου αλλά κυρίως όσα σε απασχολούν.

Η ζαλάδα δείχνει ότι έχεις χάσει το κέντρο σου. Δεν ξέρεις πού “πατάς”, έχεις χάσει τη ισορροπία σου και χρειάζεται να την ξαναβρείς για να νιώσεις καλύτερα.

από την Καίτη Φαρμάκη
Πηγή: anewlife.gr