Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μία μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που περιλαμβάνει τον κάθε εργαζόμενο και κάθε ευσυνείδητο δημοκράτη πολίτη. Είναι η ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων, που έγιναν για το σεβασμό στον άνθρωπο, στην εργασία και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου , για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα τελευταία επτά χρόνια ο εορτασμός συμπίπτει με την πολυμέτωπη κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Στο διάστημα αυτό, η ανεργία αυξήθηκε υπερβολικά, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, καθηλώθηκε η ανάπτυξη και δοκιμάστηκε η συνοχή της κοινωνίας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά επομένως, συμβολίζει πλέον και την προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε σαν έθνος για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την ταυτότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, που βάναυσα και χωρίς διακρίσεις ισοπεδώθηκαν κεκτημένα και θυσίες γενεών.

Ο Δήμος Θηβαίων αποτίει φόρο τιμής στους ανά τους αιώνες εργαζόμενους αγωνιστές και στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής προς όλους τους πολίτες. Ας γίνει η Εργατική Πρωτομαγιά η αφετηρία για μία καινούρια πορεία για τη χώρα μας, τον τόπο μας και τους πολίτες.

Χρόνια Πολλά, καλό μήνα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων


Σπυρίδων Νικολάου