Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Με συνθήματα γέμισαν το Λύκειο & το Γυμνάσιο των Θεσπιών



Άγνωστος μπήκε την Παρασκευή στον χώρο του Λυκείου και του Γυμνασίου Θεσπιών, όπου οι αυλές είναι πάντα ανοιχτές στα παιδιά, και προχώρησαν στον βανδαλισμό του σχολείο με σήματα της αναρχίας και συνθήματα.

Ο δήμαρχος του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Ντασιώτης, προφανώς απογοητευμένος και εκνευρισμένος με αυτές τις πράξεις, σχολίασε το περιστατικό από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!

Χρόνια είχαμε να δούμε σοβαρούς βανδαλισμούς στα Σχολεία του Δήμου μας.
Οι αυλές τους είναι πάντα ανοιχτές και αποτελούν σημείο συνάντησης πολλών και κυρίως των ίδιων των μαθητών που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα τους υπαίθριους χώρους.
Αυτό δημιουργεί στον καθένα την οικειότητα, αλλά και την αίσθηση του ""δικού του χώρου"",με αποτέλεσμα να θέλει να τον προστατέψει.
Μεγάλη θλίψη μου προκάλεσε το τηλεφώνημα του διευθυντή του Γυμνασίου Θεσπιών ,που μου ανέφερε τους βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου. Το ίδιο αποσβολωμένος ήταν κι αυτός όπως και η διευθύντρια του Λυκείου στην κοινή μας αυτοψία.
Όμορφες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες επενδύουμε συνεχώς, ένα καταπληκτικό πέτρινο κτήριο δωρεά του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΚΟΡΙΤΣΑ,πριν πολλά χρόνια, αρκετά στρέμματα αύλειος χώρος,όλα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ...

Ποιό μπορεί να είναι το κίνητρό σου για να καταστρέψεις ένα χώρο που ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ είναι για σένα;
Πόσο ανόητος είναι κάποιος,όπως και εσύ,που όποια ""οργή""έχει την εκτονώνει σε ένα σχολείο;
Να ξέρεις πάντως ότι το κατόρθωμά σου,στο πέτρινο κτήριο θα σε κάνει να ντρέπεσαι για πολύ καιρό,μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστεί.

Πριν μερικούς μήνες κάποιοι άλλοι,πιθανόν κυνηγοί μετάλλων,έκλεψαν την προτομή του δωρητή.Θεωρήσαμε χρήσιμο να καθυστερήσουμε λίγο και να τοποθετήσουμε την καινούργια με την έναρξη του σχολικού έτους,ώστε να τιμήσουμε και τον δωρητή και να αναφερθούμε στην σπουδαιότητα της πράξης του για την ευρύτερη περιοχή.

Πόσο αντιφατική αλήθεια θα είναι η σκηνή,απόδοσης τιμών στη μνήμη κάποιου που διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για το κοινωνικό σύνολο και του βανδαλισμένου κτηρίου του ,πιθανόν από κάποιον που επωφελήθηκε απο αυτό;;;;