Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Όλα δείχνουν ότι διασφαλίζονται οι επιδοτήσεις μετά το 2013

«Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και τα γεγονότα συνηγορούν ότι στη μετά το 2013 εποχή, οι αγροτικές επιδοτήσεις θα διασφαλιστούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπ. Δανέλλης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΣ Αγρινίου. Αρκετά ζητήματα, έθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της οργάνωσης, Θωμάς Κουτσουπιάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οδηγούμαστε σ' ένα νέο μοντέλο καταβολής των επιδοτήσεων στους αγρότες μετά το 2013. Το νέο μοντέλο θα δίνει έμφαση στους αγρότες που θα παράγουν, είπε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, Θωμάς Κουτσουπιάς, αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα πολιτικής που αφορούν τους αγρότες, συνολικά της ΕΕ, αλλά και της περιοχής του Αγρινίου. Αναλυτικότερα, ζήτησε μέτρα πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, από τα φθηνά εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα προέλευσης εκτός ΕΕ.
Παράλληλα, ζήτησε να μην μειωθούν οι ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα μετά το 2013, ν' αυξηθούν τα χρήματα που δίνονται στο 2ο πυλώνα, «ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ζήτησε ισονομία σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, και για τα ΝΠΙΔ, όπως είναι οι συνεταιρισμοί.