Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η τακτική του ΠΑΜΕ πλήττει τον τουρισμό


«Η απεργία στον Πειραιά παραλύει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», «Κανένα δρομολόγιο στα νησιά», «Δεν έφυγε κανένα πλοίο από τον Πειραιά». Με αυτούς τους τίτλους σχολιάζει ο γερμανόφωνος τύπος την χθεσινή απεργία.
Η αυστριακή Die Presse: «Επί ώρες περίμεναν οι τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο γιατί οι απεργοί εμπόδιζαν τα πλοία να αποπλεύσουν. Οι απεργοί ήταν μέλη του ΚΚΕ και του φιλικού προς αυτό συνδικάτου ΠΑΜΕ και εμπόδιζαν χθες Τετάρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τον απόπλου όλων των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά αγνοώντας την απόφαση δικαστηρίου που είχε κηρύξει την απεργία παράνομη. Το συνδικάτο δήλωσε ότι του ‘είναι αδιάφορο πως αποφασίζουν τα δικαστήρια’.
Η κατάσταση αυτή πλήττει όμως σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος μόλις πριν από μερικές ημέρες άρχισε να παίρνει μια ανάσα από τη σοβαρή κρίση που περνάει και αυτό μετά από τις προσφορές ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών. Η γερμανική και η αυστριακή TUI καθώς και ο Thomas Cook, οι μεγαλύτεροι όμιλοι οργανωμένων τουριστικών πακέτων, κάνουν διαφήμιση για τις τιμές στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλές.»