Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δήλωση Σβίγγου για τον Καλλικράτη


«Κατ’ αρχήν σέβομαι τις διαδικασίες που σχεδιάζει και προγραμματίζει ο ιδεολογικός χώρος στον οποίο ανήκω και εγώ, το ΠΑΣΟΚ. Ήθελα με την στάση μου αυτή να δώσω την ευκαιρία στα όργανα του κόμματος να με αξιολογήσουν με οιονδήποτε ενδιαφερόμενο και με οποιονδήποτε ήθελε να εμπλακεί στην διαδικασία της υποψηφιότητας. Είναι κάτι που είχα κάνει και στο παρελθόν μέσα από δημοσκοπήσεις
Θέλω να αξιολογηθώ και όχι να περάσω μέσα από γραφεία και να επιβληθώ λέγοντας ότι ο Σβίγγος πήρε το χρίσμα ή του δόθηκε το χρίσμα εξαιτίας κάποιων παρεμβάσεων ή κάποιων υπονοούμενων που συνήθως αφήνουν.
Θέλω το κόμμα μου να με αξιολογήσει ως ίσο προς ίσο, να αξιολογήσει την προσφορά μου στην αυτοδιοίκηση, την δυναμική που παρουσιάζει σήμερα ο δήμος μας και με τα στοιχεία αυτά περιμένω και αναμένω την δικαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ και πάλι θα με εμπιστευθεί, θα με υποστηρίξει σε έναν δυναμικό σχεδιασμό, σε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο το οποίο καλείται αυτή την στιγμή να υπηρετήσει τον νόμο του Καλλικράτη.
Δηλώνω επίσης, όπως και εξαρχής, φανατικός του Νόμου του Καλλικράτη.Οι προκλήσεις που υπάρχουν μέσα από αυτόν είναι αυτοδιοικητικές και μάλιστα υψηλού επιπέδου και υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε αυτές τις αρχές και αυτά τα ιδεώδη διότι η αυτοδιοίκηση στο εξής χρειάζεται ανθρώπους που πιστεύουν που μπορούν κι έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν αυτή την μεγάλη μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση έφερε στην χώρα.
Οι ηθικές και οι δυνατότητες που υπάρχουν στα πρόσωπά μας και επιπλέον αυτά που πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης και κριτικής από τον πολίτη, από τα όργανα και όχι από την δική μας την επιθυμία και από την δική μας στόχευση».