Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το ΙΓΜΕ


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Μαθιουδάκη για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΓΜΕ, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ινστιτούτου έξω από το ΥΠΕΚΑ.
Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αντί να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων και των εργαζομένων, επέλεξε μια αδιάλλακτη στάση, παραπέμποντάς μας στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.
Η στάση της κυρίας Μπιρμπίλη είναι στην κρίση των πολιτών και των εργαζομένων του ΙΓΜΕ, που καθημερινά αγωνιούν για το μέλλον τους.
Στη σύσκεψη μετέφερα, μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τα μείζονα προβλήματα του ΙΓΜΕ: Την υποχρηματοδότηση, την ένταξή του σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, τις διαχρονικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό.
Επίσης, κάλεσα τον εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση και τη στρατηγική της για το μέλλον του ΙΓΜΕ.
Καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, από κοινού με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα του Ινστιτούτου. Να αξιοποιήσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αναπτυξιακή προσπάθεια, που έχει ανάγκη η χώρα και στην οποία μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά η πολύχρονη εμπειρία των εργαζομένων του ΙΓΜΕ».