Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Γκραν Πρί Πόλεων στο Σηματάρι
Την ανάθεση στο Σηματάρι την τέλεση ενός από τα τέσσερα (4) «Γκραν Πρί Πόλεων» του Στίβου, που θα προγραμματιστούν για το 2012, ζήτησε ο δήμαρχος Ηλίας Δημητρίου- Χόντζιας, με την επισυναπτόμενη επιστολή του, την οποία απηύθυνε στον πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Βασίλειο Σεβαστή, κοινοποίησε δε στον επίτιμο πρόεδρο  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη.

Image
Η επιστολή του Δημάρχου Σχηματαρίου για την τέλεση "Γκράν Πρί Πόλεων" στο Σχηματάρι
Βασικό επιχείρημα του δήμαρχου Σχηματαρίου είναι ότι στην πράξη αποδείχθηκε – με την επιτυχή τέλεση, το Σεπτέμβριο του 2009, των 40ων Βαλκανικών Αγώνων Στίβου Εφήβων – Νεανάδων στο, ολυμπιακών προδιαγραφών, Στάδιό του ¨Ευάγγελος  Δεπάστας¨, και την, επίσης, επιτυχή διοργάνωση στο ίδιο Στάδιο τής τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γυμνασίων και Λυκείων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων Αγωνισμάτων στις 29 και 30 Μαΐου 2010 – ότι ο Δήμος, με τη στήριξη του ¨Γ.Σ. Ερμής¨ (οι αθλητές και οι αθλήτριες του οποίου άρχισαν να διακρίνονται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ), είναι πράγματι σε θέση να διοργανώνει μεγάλους αγώνες Στίβου.
Σημειώνεται ότι, ήδη, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ  έχει αποφασίσει να τελεστεί η διεθνής συνάντηση Στίβου Παίδων Κορασίδων, μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, το καλοκαίρι τού 2011, στο Σχηματάρι.