Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εκστρατεία καθαρισμού από τις Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου





Ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός του ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΥ και η 1 φάση συλλογής και καταστροφής κλαδεμάτων από το Δήλεσι των Δήμων Σχηματαρίου και Οινοφύτων        
Με μικρή εθελοντική συμμετοχή πολιτών, και συλλόγων και την παρουσία της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών των Ε.ΔΥ.Σ., διενεργήθηκε για 1η φορά καθαρισμός του περιαστικού δάσους ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010.
Η δράση αυτή οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ε.ΔΥ.Σ. και  του διοικητού της Π.Υ. Οινοφύτων Αντιπύραρχου κ. Τζοϊτη Αθανάσιου, στα πλαίσια της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθαρισμό της περιοχής του Δήλεσι από ξερά κλαδιά και χόρτα, προκειμένου να γίνουν ξυλοπολτός από ειδικό θρυμματιστή της εταιρείας ανακύκλωσης ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ  και να διασκορπιστούν στο έδαφος, ώστε και να απαλλαγεί  η περιοχή από εύφλεκτα υλικά, αλλά και να χρησιμεύσουν ως λίπασμα.
Στη δράση συμμετάσχουν η Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ ΕΠΕ, με τον ειδικό θρυμματιστή, οι Δήμοι Σχηματαρίου – Οινοφύτων, η Διαδημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΟΔΑΘ, διέθεσαν φορτηγά αυτοκίνητα ο κ. Μούσιος Γεώργιος και ο κ. Αλεξανδρής Πέτρος.
Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε και συντόνιζε για το Δήμο Οινοφύτων ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Μιχούλης,
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Κουρουτός, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Διονυσία Βέργη, ο Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κ. Ιωάννης Νίκας.
Επίσης παρευρέθηκαν, οι Πρόεδροι των Συλλόγων, “Οικισμού ΟΤΕ” κ. Κων/νος Καραγεώργος,  “Κίνησης Πολιτών Δηλεσίου” κ. Λάζαρος Μαυράκης, “Δήλιου” κ. Ιωάννης  Αργυρόπουλος.
Η υλοποίηση λοιπόν τέτοιων δράσεων με το συντονισμό των δυνάμεων τους φαίνεται ότι όλοι οι φορείς με τη βοήθεια των δήμων, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα.
Ο  Πρόεδρος των  Ε.ΔΥ.Σ.  κ. Μιχάλης Καπάκας, ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση και τη στήριξη της πρωτοβουλίας του Συλλόγου. Ιδιαίτερα τον Διοικητή και το προσωπικό της Π.Υ. Οινοφύτων και το Δασαρχείο Θηβών, για την παρουσία τους στο χώρο.