Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Οι Νέοι Αγρότες διεκδικούν τα οφειλόμενα και συντονίζουν τις ενέργειές τους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-6-2010


Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών - ΠΕΝΑ συνεχίζει σθεναρά την προσπάθειά της να στηρίξει τους «εν δυνάμει δικαιούχους»-νέους αγρότες όσον αφορά τη δικαίωση τους στο σύνολο των υποσχεθέντων ποσών του πριμ πρώτης εγκατάστασης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, από την πολιτεία.
Για τον καλύτερο συντονισμό επισημαίνει τα εξής :
Α) με την παραλαβή της σύμβασης οι δικαιούχοι καλούνται εντός 20 ημερών να προσέλθουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής  Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή ακόμα και στις Περιφέρειες και να αποδεχτούν την νέα σύμβαση υπογράφοντας. Δίπλα από την υπογραφή και ιδιόχειρα πρέπει να γραφεί «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου ως προς την διεκδίκηση πλήρως του οφειλομένου ποσού».
ΠΡΟΣΟΧΗ (αυτό απαιτείται για να μην χαθεί το δικαίωμα της προσφυγής-ένστασης και διεκδίκησης από τους ενδιαφερόμενους μέσα σε 20 ημέρες)
Β) Εντός της ίδιας προθεσμίας δηλ. των 20 ημερών πρέπει ο δικαιούχος να κάνει και προσφυγή (βλέπε υπόδειγμα ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΗΣ) και επίσης να κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας από αυτούς που επιθυμούν να διεκδικήσουν το υπολειπόμενο ποσό.
Γ) Κατόπιν πρέπει άμεσα να εγγραφούν ως μέλη στις κατά τόπους Ενώσεις Νέων Αγροτών των νομών τους (τα στοιχεία, τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις βρίσκονται αναρτημένα στον διαδικτυακό τόπο www.neoiagrotes.gr) για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται σε νομικό επίπεδο.
Σε νομούς που δεν υπάρχουν Ενώσεις Νέων Αγροτών-Ε.Ν.Α., οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συστήσουν Ε.Ν.Α. (καταστατικό υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΠΕΝΑ www.neoiagrotes.gr). Ενώ μπορούν να συμβουλευτούν Ε.Ν.Α. από γειτονικό νομό.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν υπεύθυνα πρέπει να αποστείλουν με e-mail τα στοιχεία τους και την περιοχή τους στο info@neoiagrotes.gr το συντομότερο δυνατόν.
Δ) Οι παραπάνω ενέργειες είναι υποχρεωτικές για να μην χαθεί το δικαίωμα που δίνει ο νόμος για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Νέων Αγροτών.
Η ΠΕΝΑ είναι συντονιστικό όργανο των ΕΝΑ και μόλις συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία από τον κάθε ένα προσωπικά, θα ανακοινώσει έγκαιρα τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι διεκδικούντες Νέοι Αγρότες.
Σημ.1 Η δήλωση «με την επιφύλαξη παντός  ……….» δεν καταργεί το δικαίωμα της καταβολής της πρώτης δόσης, ούτε δημιουργεί απένταξη από το πρόγραμμα.
Σημ.2 Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι (Γεωτεχνικοί, Μελετητές, Αγρότες, ΜΜΕ κλπ.) να διευκολύνουν την ενημέρωση ή, ακόμη και, την συγκέντρωση των στοιχείων.
Σημ.3 Το υπόδειγμα που πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στις Δ/νσεις βρίσκεται στο www.neoiagrotes.gr στον χώρο ΑΡΘΡΑ (από όπου μπορεί να το κατεβάσει όποιος θέλει).
Δηλαδή Υπογράφουμε, Σημειώνουμε την επιφύλαξη στην υπογραφή μας και Ασκούμε, μέσα σε 20 μέρες, το δικαίωμα της ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΗΣ.
Για πληροφορίες, Λεωνίδας Πολυμενάκος, 6937186244