Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Εκτακτα μέτρα για υπουργούς - βουλευτέςΓια τις επόμενες μέρες, και βλέπουμε, οι ρόλοι βουλευτή - αστυνομικού θα αλλάξουν. Οι δεύτεροι θα δίνουν οδηγίες στους πρώτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κινητά των αστυνομικών που συνόδευαν τους υπουργούς χθες στη Βουλή χτυπούσαν δαιμονισμένα. Κάθε...
τρεις και λίγο δέχονταν ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων. Σύμφωνα με τις νέες εντολές:
Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιμέτρου γύρω από το σπίτι πριν παραληφθεί ο επίσημος.
Οι διαδρομές από και προς το γραφείο θα πρέπει να αλλάζουν καθημερινά.
Οσοι δουν την παραμικρή ύποπτη κίνηση να ειδοποιήσουν άμεσα την ομάδα «ΔΙΑΣ». Είτε αφορά σε παρακολούθηση στον δρόμο είτε στην περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο.
Οταν τους μετακινούν σε ραντεβού, να βγαίνουν πάντα αυτοί και να τους ανοίγουν την πόρτα.
Οταν ο επίσημος βρίσκεται σε κάποιον δημόσιο χώρο, να είναι πάντα δίπλα του.
Οταν έχει ραντεβού σε καφέ ή εστιατόριο, να τον έχουν πάντα υπό τη διακριτική τους παρακολούθηση.
Οι γραμματείς των βουλευτών να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.
Στους βουλευτές έφτασε σύσταση να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με ψηφοφόρους, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντί τους στο γραφείο τους.
Οσοι υπηρετούν δίπλα σε υπουργούς και βουλευτές ενημερώθηκαν από την υπηρεσία ότι σύντομα θα κληθούν για να γίνει έλεγχος των ικανοτήτων τους. Γιατί είναι κοινό μυστικό πως πολλοί πολιτικοί επιλέγουν τους αστυνομικούς τους με κριτήρια πελατειακών σχέσεων και όχι ασφαλείας.
Ενημερώθηκαν ακόμη πως για τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες -ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά- στους δρόμους γύρω από πολιτικά γραφεία και υπουργεία. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα αναφερθούν στους συνοδούς των βουλευτών, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
Οσοι υπηρετούν σε βουλευτές εντέλλονται να αρνούνται αλλότριες απασχολήσεις, π.χ. σούπερ μάρκετ, και να κρατούν την προσοχή τους εστιασμένη στο πρόσωπο που προστατεύουν. Αν πιαστούν σε λάθος θέση, θα κατηγορηθούν από την υπηρεσία τους και οι ίδιοι, ασχέτως του τι εντολές είχαν από τους πολιτικούς.
Από όλα αυτά γίνε
ται σαφές ότι οι ανέμελες μέρες για τους βουλευτές και τους αποσπασμένους σε αυτούς αστυνομικούς ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

ethnos.gr