Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΣΟΦΟ!: Εγγονή γκρινιάζει επειδή η ζωή της είναι «ανυπόφορη»! Τότε η γιαγιά βγάζει 3 είδη από την κουζίνα! Τόσο Ενδιαφέρον!


Το μάθημα ξεκινά με μια μέσης ηλικίας γυναίκα, της οποίας η ζωή είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Μοιάζει πως ότι και να κάνει είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή. Έτσι αποφάσισε να κάνει μια επίσκεψη στην παλιά σοφή γιαγιά της και να της πει πόσο άδικη είναι η ζωή της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η γιαγιά ορμά στην κουζίνα.

Μετά από 20 λεπτά, εμφανίζεται με ένα πιάτο. Μέσα στο πιάτο, υπάρχουν τρία πράγματα.
Αυτή η ιστορία είναι μια αλληγορία που δίνει μια εξήγηση ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που αξιοποιούν στο μέγιστο ότι έρχεται στην πορεία τους. Διαβάστε όλη την ιστορία για να μάθετε το λόγο που η γιαγιά επέλεξε αυτά τα τρία είδη.



Μέσα στο πιάτο υπάρχουν καρότα, αυγά και κόκκοι καφέ. Όλα βρασμένα.

Ρώτησε, «Πες μου, τι βλέπεις;» και η εγγονή απάντησε «καρότα, αυγά και καφέ.»

«Εκείνη την έφερε πιο κοντά και της ζήτησε να αγγίξει τα καρότα. Το έκανε και παρατήρησε ότι ήταν μαλακά. Στη συνέχεια της ζήτησε να πάρει ένα αυγό και να το σπάσει. Μετά την αφαίρεση του κελύφους, παρατήρησε το σκληρό βραστό αυγό. Τέλος, της ζήτησε να πιεί τον καφέ. Η εγγονή χαμογέλασε καθώς μύρισε το πλούσιο άρωμά του. Η εγγονή τότε ρώτησε, «Τι σημαίνει αυτό, γιαγιά;» Η γιαγιά της εξήγησε ότι το καθένα από αυτά τα αντικείμενα είχε αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες – βραστό νερό – αλλά κάθε ένα αντέδρασε διαφορετικά. Το καρότο έγινε από σκληρό και άκαμπτο σε μαλακό και αδύναμο. Το αυγό ήταν εύθραυστο. Το λεπτό εξωτερικό του περίβλημα είχε προστατέψει το υγρό εσωτερικό του. Αλλά, μετά το βράσιμο, το εσωτερικό του σκλήρυνε.»


«Οι κόκκοι του καφέ ήταν μοναδικοί. Μετά την τοποθέτησή τους σε βραστό νερό, άλλαξαν το νερό. «Ποιο είσαι εσύ;» ρώτησε την εγγονή της. “Όταν η δυσκολία χτυπάει την πόρτα σου, πώς ανταποκρίνεσαι; Είσαι καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ; «

«Εκείνη σκέφτηκε: Είμαι το καρότο που φαίνεται δυνατό, αλλά με τον πόνο και τις αντιξοότητες μπορώ να μαλακώσω και να χάσω τη δύναμή μου; «

«Είμαι το αυγό που ξεκινάει με μαλακή καρδιά, αλλά αλλάζει με τη θερμότητα; Μήπως έχω ένα πνεύμα ρευστό, αλλά μετά από έναν θάνατο, έναν χωρισμό, μία οικονομική δυσκολία ή κάποια άλλη δυσκολία, σκληραίνω; Μήπως το περίβλημά μου μοιάζει το ίδιο, αλλά στο εσωτερικό είμαι πικρή και σκληρή, με σκληρό πνεύμα και σκληρή καρδιά; «

«Ή είμαι ένας κόκκος καφέ; Ο καφές στην πραγματικότητα αλλάζει το καυτό νερό, την ίδια την κατάσταση που φέρνει τον πόνο. Όταν το νερό ζεσταίνεται, απελευθερώνει το άρωμα και τη γεύση της ζωής σας. Αν είστε σαν τους κόκκους του καφέ, όταν τα πράγματα είναι στη χειρότερη περίπτωση τους, μπορείτε να πάρετε το καλύτερο δυνατό και να αλλάξετε την κατάσταση γύρω σας. Όταν οι ώρες είναι οι πιο σκοτεινές και οι δοκιμασίες είναι μεγάλες, ανεβαίνετε σε άλλο επίπεδο;»
Λοιπόν… Ποιο από τα τρία είσαι; Καρότο, αυγό, ή καφές;
Πηγή / Copyright: worthytoshare.com