http://www.piperatoi.gr
Υλικά
500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
800 ml νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
250 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια σταφίδα
150 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη (προαιρετικά)
1 κάψουλα βανίλιας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.
Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 30 λεπτά, στους 180° C.
Ευχαριστούμε την Κυρία Κατερίνα Βρυνιώτη
Υλικά
500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
800 ml νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
250 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια σταφίδα
150 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη (προαιρετικά)
1 κάψουλα βανίλιας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.
Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 30 λεπτά, στους 180° C.
Ευχαριστούμε την Κυρία Κατερίνα Βρυνιώτη