Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Λαχταριστές πατάτες ριγανάτες



Τι χρειαζόμαστε:

1μιση κιλό πατάτες περίπουαλάτιρίγανημισό φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιοχυμό από μισό λεμόνι1 κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)3 κούπες τσαγιού νερό

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε στην μέση και μετά σε δύο με τρία ίσα μέρη ανάλογα. Βάζουμε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί.Ανοίγουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αερόθερμο για να προθερμανθεί.Προσθέτουμε όσο αλάτι και όση ρίγανη θέλουμε. Μετά βάζουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Αν βάλουμε μουστάρδα την αραιώνουμε σε μία από τις τρεις κούπες νερό και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κούπες νερό, αλλά φροντίζουμε οι πατάτες να σκεπαστούν μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση. Γι'αυτό ίσως να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο νερό ανάλογα με το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες και ψήνουμε για τρία τέταρτα με μία ώρα.Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά πιστεύω ότι η συνταγή είναι ακόμη πιο ωραία αν βάλουμε μπόλικη ρίγανη, αλλά αυτό είναι στα γούστα τους καθένός. Η ώρα ψησίματος αλλάζει ανάλογα με τον φούρνο, την ποικιλία της πατάτας και το μέγεθος που την έχουμε κόψει. Γι'αυτό θα ήταν καλό να ελέγχετε τις πατάτες όση ώρα ψήνονται. Μπορούμε να τις σερβίρουμε στο πιάτο με φρέσκο χυμό λεμονιού, είναι ακόμα πιο τέλειες.

πηγή: http://www.sintagespareas.gr/
Πηγή: www.boro.gr