Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Έκλεβαν καντήλια από νεκροταφεία
Συνελήφθησαν, στο Κόκκινο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 54χρονος και μία 53χρονη, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς και για περιύβριση νεκρών.

Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κοιμητήριο της ανωτέρω περιοχής, όπου προκάλεσαν φθορές σε δεκαέξι συνολικά μνήματα και αφαίρεσαν από αυτά ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία, καθώς επίσης και μία χάλκινη προτομή ανδρός.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω οχήματος, στον χώρο αποσκευών του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της 04-04-2017, οι δράστες είχαν μεταβεί με το ίδιο όχημα στο κοιμητήριο του Κάστρου Βοιωτίας, όπου είχαν προκαλέσει φθορές σε είκοσι συνολικά μνήματα και είχαν αφαιρέσει από αυτά ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

O 54χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για απάτη και εξύβριση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.