Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Δήμος Θηβαίων: Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για 12 & 13/8- Κατηγορία 4


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων κοινοποιεί προς ενημέρωση των πολιτών και των φορέων τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει από τη Δευτέρα 12/8 έως και την Τρίτη 13/8/2019, βάση του οποίου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς εκτιμάται για την περιοχή σε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 (ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ) και τίθεται ο Δήμος σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στη ζώνη ευθύνης του.

Επίσης, με βάση την υπ’ αρ. Φ.030.145846/707/28-6-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, που ισχύει για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2019, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση του Δήμου Θηβαίων, ήτοι:

Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα

Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Οι ομάδες περιφρούρησης θα καταγράφουν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους πολίτες στις ανωτέρω περιοχές. Η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, της Π.Υ. Θηβών και του Δασαρχείου Θήβας.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.