Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Χωστίων Δήμου Θηβαίων



Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων και της Π.Ε. Βοιωτίας, με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα, για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχεραίνει τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την κατάσβεσή της, ωστόσο το χωριό αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει.

Σημειώνεται ότι παρόντες στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωραταξίας και Περιβάλλοντος Περ. Στ. Ελλάδας- νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Στ. Ελλάδας Αθανάσιος Καρακάτζας, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θίσβης Αναστάσιος Καμούτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Κιούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων Σεραφείμ Κατσίβελος, ο Τοπικός Σύμβουλος Χωστίων Σεραφείμ Δέδες, ο Προϊστάμενος της Πολ. Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος, η ηγεσία της Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας και Θήβας καθώς και πολλοί κάτοικοι των Χωστίων .




Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 6 το πρωί, σήμερα 13 Αυγούστου, σε δασική έκταση νότια της Τοπικής Κοινότητας Χωστίων (Πρόδρομος) της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας.