Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι 2019 - Μια μαγική βραδιά στην Αλυκή (Εικόνες)


https://www.radiothiva.gr

Για 7η χρονιά και 4η στην Αλυκή το «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας», αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον ΣΠΟΑΚ Ο Αρίων, γιόρτασε το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο μαγευτικό Κάστρο της Αλυκής, σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 80 χρόνια του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, περίπου 1000 άτομα παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Θηβαίων κ. Στ. Χαλβατζής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Κιούσης, ο κ. Κ. Νίκας πρόεδρος του Συλλόγου Ξηρονομαίων, καθώς και το μέλος της Τ.Κ Ξηρονομής κ. Θ. Μαρίνης, και ψυχαγωγήθηκε στη μουσική αυτή βραδιά από τους: Γιάννη Βρυζάκη, τενόρος, Σοφία Ζακολίκου, σοπράνο, Κατερίνα Μαυροειδή, βιολί, Δημήτρης Παππάς, κιθάρα, Αλέξανδρος Φαρής, πιάνο, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Αγγελική Λαλιώτη. Το «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» τίμησε τον πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ κ. Σταμάτη Χαλβατζή προσφέροντας του το βιβλίο «88 πόλεις της Αρχαίας Βοιωτίας» του Γεώργιου Λεκάκη, και τον χάρτη της αρχαία Βοιωτίας. 

 Ο κ. Χαλβατζής, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό, για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η πανίδα στις θάλασσες από τα πλαστικά απορρίμματα και το γεγονός πως θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες τουλάχιστον να μαζεύουν τα σκουπίδια που δημιουργούν στις παραλίες, ενώ ευχήθηκε καλή διασκέδαση στους πολίτες που παρευρέθηκαν στην μαγική αυτή βραδιά.





Ο πρόεδρος του «Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» κ. Γ. Πέππας ευχαρίστησε τόσο τους χορηγούς όσο και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θηβαίων που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, αλλά και τον ίδιο τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Στην εκδήλωσε επίσης έδωσε το παρόν το Δ.Σ του συλλόγου καθώς και ο ταμίας του κ. Βασίλης Μέξης.