Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για υψηλές θερμοκρασίες- οδηγίες

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 15/2019 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται από σήμερα έως και την Κυριακή 11/8/2019 να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες , που θα ανέλθουν κατά τόπους μέχρι και 40 βαθμούς , στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Mε βάση το Δελτίο της ΕΜΥ/ΕΜΚ και κατόπιν ενημέρωσης από τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Θηβαίων τίθεται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού του, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Σε περίπτωση που οι θερμοκρασίες στην περιοχή ευθύνης του Δήμου ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, θα τεθούν σε λειτουργία οι ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού:

1) Δημοτική Ενότητα Θήβας: αίθουσα ΚΑΠΗ Θήβας
2) Δημοτική Ενότητα Βαγίων: αίθουσα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (Πέτρινο)
3) Δημοτική Ενότητα Θίσβης: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
4) Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε στους δημότες και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις. Δείτε εδώ τα μέτρα πρόληψης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.