Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟ!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ.

Τώρα ειδικά που καλοκαιριάζει, το πιο ανεπιθύμητο έντομο κάνει την εμφάνισή του μιας και το ζεστό περιβάλλον και η υγρασία το προσελκύουν.

Πέρα, όμως, από το ζεστό περιβάλλον και την υγρασία, το σκοτάδι και τα υπολείμματα τροφών είναι δύο από τα «πράγματα» που αγαπούν οι κατσαρίδες. Για να τις εξολοθρεύσετε με φυσικό τρόπο υπάρχουν αρκετές λύσεις.

Μαγειρική σόδα

Ρίξτε μπόλικη μαγειρική σόδα σε σημεία του σπιτιού που θεωρείτε ύποπτα (φωταγωγοί, πόρτες και παράθυρα) και αφήστε την να δράσει. Μην την σκουπίσετε. Απλά αφήστε την να κάνει τη δουλειά της.

Φύλλα δάφνης

Πάρτε μερικά φύλλα δάφνης και ρίξτε τα μέσα σε 1/2 λίτρο νερού το οποίο έχετε προηγουμένως βράσει. Ρίξτε το νερό, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, μέσα στον κουβά σφουγγαρίσματος. Προσθέστε κανονικά και το απορρυπαντικό σας και σφουγγαρίστε με το μείγμα το σπίτι σας.

Μείγμα από βορικό οξύ και αλεύρι

Ένα επίσης πολύ καλό απωθητικό για τις κατσαρίδες είναι ένα μείγμα από βορικό οξύ (το οποίο θα προμηθευτείτε από φαρμακεία), ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και φτιάξτε με αυτό μικρές μπαλίτσες.

Βάλτε τις μπαλίτσες σε διάφορα σημεία του σπιτιού από τα οποία θεωρείτε πως μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι σας. Εκείνες με το που θα καταπιούν το μείγμα, θα δηλητηριαστούν.

πηγη