Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Έκταση σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων λόγω κατηγορίας κινδύνου 5- Κατάσταση Συναγερμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκταση σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων

λόγω κατηγορίας κινδύνου 5- Κατάσταση Συναγερμού

Εκτάκτως συνεδρίασε, σήμερα 10 Αυγούστου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, στο Δημαρχείο, με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 5 ( Κατάσταση Συναγερμού), με το οποίο ο Δήμος τίθεται σε απόλυτη ετοιμότητα στη ζώνη ευθύνης του και καλείται να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, ο Υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Δομβραίνας, εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της ΔΕΗ, της Τεχνικής Δνσης ΟΤΕ, της Δ.ΚΟΣΕ- Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας, της ΟΔΙΚ- Βάση Ετοιμότητας Βοιωτίας, της Αερολέσχης Θήβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρχος- μέλος του Σ.Τ.Ο. Δ.Θ. και δημοτικοί υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Παράλληλα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπ.Διοικητή του Νοσοκομείου Θήβας, το προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως επίσης και το ΚΤΕΛ Θήβας με λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν περιπολίες, απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση ( Μοσχοπόδι, Αγ. Τριάδα και Κιθαιρώνα), οι επικεφαλής για τον συντονισμό των επιχειρήσεων και γενικά οι ενέργειες του κάθε φορέα και των εθελοντών. Ο κ. Δήμαρχος γνωστοποίησε, επίσης, ότι το προσωπικό του Δήμου τίθεται σε επιφυλακή και διατίθενται τα μηχανήματα ( υδροφόρες, σκαπτικά κα) στη διάθεση της Π.Υ., στην οποία παρέδωσε και τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας. Επίσης, σε ετοιμότητα θα είναι και μηχανήματα ιδιωτών σύμφωνα με κατάσταση που τηρεί ο Δήμος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την αγαστή συνεργασία τους για την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση οποιαδήποτε έκτακτης ανάγκης.