Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Παράταση μέχρι 19/12 για τη διαδικασία αιτήσεων για το έργο Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης


Θήβα 13/8/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήμος Θηβαίων: Παράταση μέχρι 19/12 για τη διαδικασία αιτήσεων για το έργο

«Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας»

O Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο έργο: "Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας" (Ν. 4563/2018)παρατείνεται μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με αρ. Φ. Ε. Κ. 2866 της 5ης Ιουλίου 2019, τεύχος δεύτερο.

Δικαιούχοι του έργου για τον Δήμο Θηβαίων είναι: οι ΜΟΝΙΜΟΙ κάτοικοι των Τ.Κ. Μουρικίου-Πλατανακίου, Δομβραίνας, Θίσβης, Ξηρονομής, Ελλοπίας και Χωστίων και των παραλιακών οικισμών Αγ. Νικολάου, Σαραντίου, Αγ. Ιωάννη, Καλαμακίου, Λιβαδόστρας, Αλυκής (Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης).

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ανωτέρω μέχρι 19/12/2019 να υποβάλλουν στα ΚΕΠ Θήβας (τηλ. 2262089632) ή Βαγίων (τηλ.2262062907) ή Πλαταιών (τηλ.2262098857) ή στο Δημοτικό Κατάστημα Δομβραίνας (τηλ. 2264350013) (ανάλογα με την ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους), τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα (αναφέρονται παρακάτω), προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου, να ενταχθούν σε αυτό ( άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄ 5022) και να λάβουν δημόσια επιχορήγηση που ανέρχεται στο ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., ανά δικαιούχο νοικοκυριό, η οποία χορηγείται εφάπαξ και χρησιμοποιείται μία μόνο φορά.

Η Επιχορήγηση παρέχει στον δικαιούχο τη δυνατότητα να αποκτήσει δωρεάν τις υπηρεσίες:

α) των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας που πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας,

β) των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας που πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και προβάλλονται από αυτούς.

Για την απόκτηση των ανωτέρω υπηρεσιών πρόσβασης οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα επιλογής του παρόχου της αρεσκείας τους. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών "COSMOTE TV PACK") και η DIGEA (με το πακέτο υπηρεσιών "DIGEA PACK")

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση (υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄ 5022):

1. Πρώτη (1η) περίπτωση: ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία του:

• Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (του Παραρτήματος II ),

• αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή άλλου επίσημου πιστοποιητικού της ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, άδεια παραμονής κ.α.) του ενδιαφερόμενου,

• αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους,

• αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ του ενδιαφερόμενου ή αντίγραφο κάθε άλλου εγγράφου (π.χ. μισθωτήριο βεβαιωμένο από την οικεία Δ.Ο.Υ, απόδειξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.α.), από το οποίο να προκύπτει επαρκώς η μόνιμη και πραγματική εγκατάσταση του σε συγκεκριμένη περιοχή εκτός τηλεοπτικής κάλυψης. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου δύναται να αποδειχτεί με κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο (π.χ. διενέργεια αυτοψίας από τα αρμόδια όργανα κ.α.) πέραν του παραπάνω εγγράφου,

• αντίγραφο του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου, ο οποίος να έχει εκδοθεί μέχρι και έξι (6) μήνες πριν από την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων του έργου του άρθρου 7 της παρούσας.

2. Δεύτερη (2η) περίπτωση: ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία άλλου προσώπου:

• Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης (1ης) περίπτωσης και

• την Υπεύθυνη Δήλωση (του Παραρτήματος III). Η σχετική Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από το πρόσωπο στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης και φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

3. Τρίτη (3η) περίπτωση: ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία προσώπου που έχει αποβιώσει:

• Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης (1ης) περίπτωσης και

• αντίγραφο της Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου του αποβιώσαντος προσώπου.

4. Τέταρτη (4η) περίπτωση: μη ταύτιση των στοιχείων (όνομα ή/και επώνυμο) του ενδιαφερομένου με εκείνα του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύρια και μόνιμης κατοικίας του, λόγω μεταβολής τους:

• Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης (1ης) περίπτωσης και

• την Υπεύθυνη Δήλωση (του Παραρτήματος IV) . Η σχετική Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο και φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

5. Πέμπτη (5η) περίπτωση: αδυναμία του αιτούντος ενδιαφερομένου να υποβάλει αυτοπροσώπως στην αρμόδια Αρχή Πιστοποίησης τα δικαιολογητικά έγγραφα για την πιστοποίηση του (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.):

• Τα ως άνω δικαιολογητικά έγγραφα, ανάλογα την εκάστοτε περίπτωση και

• την εξουσιοδότηση του Παραρτήματος V ή σχετική έγγραφη δήλωση του ενδιαφερομένου, με την οποία εξουσιοδοτεί συγκεκριμένο πρόσωπο να διενεργήσει στο όνομα και για λογαριασμό του πρώτου (αιτούντος ενδιαφερομένου) τις απαραίτητες ενέργειες πιστοποίησης του ως δικαιούχου του έργου. Η σχετική εξουσιοδότηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο και φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών εγγράφων, το προσωπικό των Δήμων/ΚΕΠ, πραγματοποιεί τον έλεγχο του Παραρτήματος VI της υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ (Β΄ 5022) και εφόσον διαπιστώσει την ιδιότητα του αιτούντος ως μόνιμου κατοίκου συγκεκριμένης ΠΕΤΚ, καταχωρεί την αίτηση του στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΤΤ που λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης του παρόντος έργου (βλ. άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄ 5022).