Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Δείτε πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο Σταυρός που φοράμε στο λαιμό



Εκκλησία

Αν ξέρατε πόση μεγάλη δύναμη έχει ο σταυρός που φοράμε στο λαιμό μας ! Έχει πολύ μεγάλη δύναμη γιατί εκεί πάνω του είναι ο Σταυρωμένος Χριστός.

Καθημερινά το σταυρό τον έχουμε κοντά μας. Τον φοράμε, σταυρώνουμε στα 4 σημεία το σώμα μας, αναζητώντας δύναμη, άλλες φορές για να δοξάσουμε το Θεό, για ομολογία, για να παρακαλέσουμε, για να παρηγορηθούμε, να διώξουμε τους φόβους μας, τους λογισμούς μας, κακές σκέψεις κ.α.

Σταυρώνουμε τα παιδιά μας, όταν πηγαίνουν σχολείο, για ύπνο, το σύζυγο που οδηγεί, το σπίτι, το φαγητό και ό,τι θέλουμε να έχει την ευλογία του Θεού.

Το 1994 στην Ιερά Μονή Ολύμπου είχε πάει ένας Αγιορείτης. Εκεί συνάντησε μια γιαγιά που εξυπηρετούσε τους επισκέπτες και του εξομολογήθηκε το λογισμό της: ”Πάτερ, όταν βλέπω κανένα φίδι στην αυλή του μοναστηριού, το σταυρώνω, αυτό κοκαλώνει, γίνεται σαν βέργα και μετά το πιάνω και το πετάω έξω. Μου λένε μερικοί: «Χαζή είσαι και πιάνεις τα φίδια;» Κι εγώ τους λέω: Γιατί είμαι χαζή; Ποιο είναι πιο δυνατό, το φίδι ή ο Σταυρός που πάνω του σταυρώθηκε ο Χριστός κι έσωσε τον κόσμο; Με τη δύναμη του σταυρού, όταν θέλω να ζυμώσω, βάζω νερό και αλεύρι, τα σταυρώνω, μετά σηκώνεται το προζύμι και κάνω ψωμί”.

Ο άνθρωπος όμως, για να ενωθεί με το Χριστό, πρέπει να αδειάσει από τον εαυτό του, δηλαδή να μισήσουμε και να αρνηθούμε τις κακές επιθυμίες, τις κακίες, τα πάθη που δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε ελεύθερα (απαρνησάσθω ἑαυτόν).

Να ακούσουμε τη φωνή του Χριστού μέσα μας και στη νηστεία, να πούμε ναι, στην ελεημοσύνη, να δώσουμε, στον εχθρό, να δεχθούμε τη συγγνώμη του.

Έτσι θα γεμίσουμε με την παρουσία του Χριστού. Ο σταυρός θα μας προστατέψει, όπως έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις σωτήριος:

α)Ένας σατανιστής λέει σε μια συμμαθήτριά του: ”Έχω πολλή δύναμη. Πες μου ποιον θέλεις να σκοτώσω”. ”Αφού έχεις τέτοια δύναμη, γιατί δεν σκοτώνεις το γυμνασιάρχη που τον μισείς;” , του λέει η συμμαθήτριά του. ”Δεν μπορώ, αυτός φοράει σταυρό”, της απάντησε εκείνος.

β)Μια γυναίκα επέμενε στον άντρα της να φορέσει σταυρό. Εκείνος δεν ήθελε. Αποφάσισε λοιπόν να του ράψει έναν στο εσωτερικό από το σακάκι του. Έτσι κι έγινε. Ο άντρας έβαλε το σακάκι και κίνησε για τη δουλειά του. Σ’ένα γεφυράκι που έπρεπε να περάσει, σκόνταψε 3 φορές, ώσπου έπεσε λιπόθυμος. Στον ύπνο του μάλιστα είδε έναν κακόμορφο που του είπε: ”3 φορές θέλησα να σε ρίξω απ’το γεφύρι, αλλά αυτό που έχεις πάνω σου δεν μ’άφησε”.

Εύχομαι ο Σταυρός, ο Θρίαμβος της Εκκλησίας μας, να μας ενισχύει σε κάθε δυσκολία και να μας προστατεύει.

greekaffair.gr