Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Δώδεκα συμβουλές για να μη σας ληστέψουν όταν λείπετε

Συμβουλές που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν



Τι πιο δυσάρεστο από μια ληστεία που μπορεί να σημειωθεί στο σπίτι σου. Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικές του FBI, περίπου 1,5 εκατομμύριο διαρρήξεις πραγματοποιήθηκαν μόνο στις ΗΠΑ το 2017.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά υπάρχει ένας τρόπος για προστασία από τους διαρρήκτες ειδικότερα αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα ακριβό σύστημα ασφαλείας. Το βίντεο που ακολουθεί έχει συγκεντρώσει απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές που ενδεχομένως θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε το σπίτι σας και να αποθαρρύνετε τους κλέφτες να μπουν την ιδιοκτησία σας.

Ένας από τους δημοφιλείς τρόπους για να εισέλθει κάποιος σε ένα ακίνητο είναι μέσω των παραθύρων του πρώτου ορόφου. Οι εκθέσεις του FBI δείχνουν ότι περίπου το 23% των διαρρηκτών στις ΗΠΑ επιλέγουν αυτόν τον τρόπο εισόδου σε σπίτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε κάγκελα αν ζείτε στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο. Μην ξεχνάτε όμως ότι πρέπει να έχετε μια διαδρομή διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπότε καλό είναι ένα σύστημα που να μπορείτε να το ξεκλειδώσετε αν χρειαστεί.

Επίσης, μπορείτε, μεταξύ άλλων, να κρύβετε αντικείμενα αξίας όταν κάποιος άγνωστος βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας, να τοποθετήσετε μια καλή κλειδαριά και να μην αφήνετε τις κουρτίνες σας κλειστές για πολλές μέρες.