Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους δημάρχους της χώρας για τον έλεγχο αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών καθώς και την καταγραφή αναγκών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Πατούλης: Άμεση καταγραφή των προβλημάτων και διασφάλιση της μη χρήσης επικινδύνων χώρων –Αναγκαία η εξασφάλιση ειδικού κονδυλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ταχύτερη αποκατάσταση 
 
Την κινητοποίηση των συναδέλφων του δημάρχων προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά και ευαισθησία, ζητεί από τους δημάρχους να μεριμνήσουν κατεπειγόντως για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου τους, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το σχετικό αίτημα του Υπουργού απεστάλη με αφορμή το τραγικό περιστατικό το οποίο συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου, όπου η κατάρρευση μιας μπασκέτας στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει στην επιστολή του:
«Είναι σημαντικό όπως υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθούν οι χώροι και να αποφευχθούν αντίστοιχα δυστυχήματα στο μέλλον.
Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα».

Πρόβλεψη ειδικού κονδυλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών
Ο Γ. Πατούλης ολοκληρώνει την επιστολή του με την παράκληση τα επόμενα 24ωρα να αποστείλουν οι δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους. Όπως υπογραμμίζει στόχος είναι να υπάρξει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής
Αγαπητέ συνάδελφε,
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό το οποίο συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου, όπου η κατάρρευση μιας μπασκέτας στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ζητεί να μεριμνήσουμε κατεπειγόντως για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου μας, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Είναι σημαντικό όπως υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να ελεγχθούν οι χώροι και να αποφευχθούν αντίστοιχα δυστυχήματα στο μέλλον.
Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο τα επόμενα 24ωρα να αποστείλετε στην ΚΕΔΕ τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις σας από τους ελέγχους που έχετε υλοποιήσει προκειμένου να ζητήσουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.