Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

179 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων

179 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων

Τι ανάφερε κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα συγχαρητήριά του προς στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες εκθέτες της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, έδωσε ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου, σημειώνοντας πως με την μεγάλη συμμετοχή στην Έκθεση, επιβεβαιώνεται ότι η αγροδιατροφική παραγωγή και επιχειρηματικότητα δίνουν δυναμικό παρών στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και πως η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της αγοράς και τις διατροφικές ανάγκες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου.

?Εκείνο που διαπιστώνουμε είναι μια αναπτυσσόμενη κουλτούρα γύρω από τη υγιεινή διατροφή και την κατανόηση ότι η γαστρονομία έχει ενταχθεί με σοβαρότητα στην λειτουργία της οικονομίας.
Ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή στην πατρίδα μας, έχουν μνήμη, έχουν πολιτισμό, έχουν παράδοση, έχουν ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να την αναδείξουμε και να την καταστήσουμε πλεονέκτημα με όρους οικονομίας της αγοράς.

Όλα αυτά τα χρόνια οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδας έδειξαν αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά?, ανέφερε ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του.
Ο κ. Αποστόλου, δήλωσε μάλιστα πως για τη φετινή χρονιά το Υπουργείο έχει διασφαλίσει 179 εκατ. Ευρώ για την προβολή και προώθηση των τροφίμων.
?Εμείς πιστεύουμε και θέλουμε να το κάνουμε κοινή συνείδηση, ότι η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης σας?, κατέληξε.

https://www.neapaseges.gr/