Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα των δασκάλων της Λιβαδειάς για τη ΜακεδονίαΣύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς: Ψήφισμα για τη Μακεδονία

Τo τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων ώστε να δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστούν τα Σκόπια με ένα διεθνές όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα.

Κυβερνητικά στελέχη και πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να πείσουν και να πιέσουν την κοινωνία να αποδεχτεί αυτήν την επαίσχυντη εθνική επιλογή. Έχει γίνει, όμως, ήδη φανερό ότι σε επίπεδο κοινωνίας έχουν αποτύχει.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα από τα Σκόπια. Ούτε γεωγραφικοί, ούτε χρονικοί όροι δικαιολογούν την καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

Ουδέποτε υπήρξε, ούτε σήμερα υπάρχει μακεδονική εθνότητα. Το αποδεικνύουν οι αρχαίοι συγγραφείς, η επιστημονική κοινότητα και τα αρχαιολογικά ευρήματα που για αιώνες φιλοξενεί στα σπλάχνα της η ελληνική γη.

Οι λαοί οφείλουν να υπερασπίζονται την Πατρίδα τους, τον Πολιτισμό τους, την Ιστορία τους και την Αλήθεια.

Λιβαδειά, 24.01.2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΡΜΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ