Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται νέο κύμα προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας


https://www.enews24.gr/erchete-neo-kyma-proslipseon-sta-nosokomia-olis-tis-choras/
Μπαράζ προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας προγραμματίζει το υπουργείο Υγείας. Θα διοριστούν 1.116 υπάλληλοι, με διαδοχικές προκηρύξεις.

Μπαράζ προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας προγραμματίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter, θα ενισχυθούν με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως ιατρικό, τομείς του συστήματος Υγείας, που «νοσούν» από έλλειψη προσωπικού.

Ενισχύονται:

1. Τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.

2. Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

3. Επιλεγμένες μονάδες εντατικής παρακολούθησης.

Σημειώστε:

– 66 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων σε τρία νοσοκομεία. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών.

– 500 ιατροί στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μόλις στις 23 Ιανουαρίου, στο ΦΕΚ με αριθμό 116, καθορίστηκε η διαδικασία επιλογής του νέου προσωπικού. Η προϋπηρεσία, το συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο κρίνουν τον διορισμό.

– 100 ιατροί, διαφόρων ειδικεύσεων, που θα ενισχύσουν κρίσιμους τομείς (π.χ. ΜΕΘ) όλων των δομών δημόσιας Υγείας.

– 500 ιατροί, κυρίως γενικοί, παθολόγοι και παιδίατροι, για την υποστήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Θα υπογράψουν συμβάσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διάρκειας 2+2 ετών.

Μισθοί

Οι μηνιαίες απολαβές του νέου ιατρικού προσωπικού καλύπτονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και κυμαίνονται από 1.160,83 ευρώ (για τους ιατρούς υπαίθρου) έως 1.807,85 ευρώ για τους διευθυντές.