Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Την υποψηφιότητά του για το ΔΣ της ΚΕΕ ανακοινώνει ο κ. Π. Αγνιάδης - Ο Βοιωτός Γεν. Γραμματέας σταθερά στο πλευρό του υποψήφιου Προέδρου κ. Κων.νου Μίχαλου - Στις 3 Φλεβάρη οι εκλογές στην Αθήνα


Αγαπητέ Συνάδελφε,

Έχουμε ήδη διανύσει σχεδόν οκτώ χρόνια, από την έναρξη της δημοσιονομικής κρίσης, η οποία ταλανίζει την χώρα μας και έχει προκαλέσει μεγάλες ανατροπές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Στα χρόνια αυτά, η ελληνική επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα η μικρομεσαία, δέχθηκε ισχυρά πλήγματα, αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Θα μπορούσαμε μάλιστα να σημειώσουμε, χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση βρέθηκε και βρίσκεται υπό διωγμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επιμελητηριακός θεσμός, με κυρίαρχο τον ρόλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, προσπαθεί να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο, με τρόπο ανεξάρτητο, εποικοδομητικό και πάντα σε όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας.


Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων είχε θέσει, από την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης, τις αμφιβολίες της για τις υλοποιούμενες συνταγές αντιμετώπισης της, καθώς αυτές δεν έθεταν στο πυρήνα των δράσεων τους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σε αυτή την συγκυρία, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΚΕΕΕ, μιας συγκυρίας, κατά την οποία η ενδυνάμωση των επιμελητηρίων, δηλαδή η ενότητα και η θεσμική εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι όσο ποτέ απαραίτητη.

Σε αυτές τις εκλογές, έχω την τιμή να θέσω υποψηφιότητα και να ζητήσω την στήριξη και την συνέχιση της εμπιστοσύνης σας.

Άλλωστε, είχα την εξαιρετική χαρά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον επιμελητηριακό θεσμό, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ως Οικονομικός Επόπτης και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και θέλω να πιστεύω, ότι εργάστηκα με ευθύνη, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Θεωρώ, ότι η ανάπτυξη του ΓΕΜΗ και η καθιέρωση του, ως το αδιαμφισβήτητο μητρώο εμπορικότητας στην χώρα μας, οι αδιάλειπτες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία, σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά και σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και οπωσδήποτε η αποτροπή υποβάθμισης και τελικά κατάργησης των ίδιων των επιμελητηρίων, είναι έργα, για τα οποία η απερχόμενη διοίκηση της ΚΕΕΕ, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, σε συνεργασία βέβαια με όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Αποτελούν έργα και δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν με κόπο και μεθοδικότητα και φυσικά επετεύχθησαν, επειδή στηρίχτηκαν από όλα τα επιμελητήρια και τους συναδέλφους της χώρας.

Επίσης, η περιφερειακή αντίληψη, δηλαδή η προσπάθεια να αναδειχθούν σε κεντρικό επίπεδο, τα περιφερειακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες, αποτέλεσε βασικό χαρακτηριστικό της δράσης μας.

Πιστεύω, ότι σε αυτό τον δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε, με δυναμισμό και κοινή δράση, με μοναδική μέριμνα μας, την ενίσχυση του καθημερινού αγώνα των συναδέλφων μας, χωρίς τεχνικούς διαχωρισμούς και αντιθέσεις, ξένες με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αγαπητέ συνάδελφε, με την δική σου στήριξη υπόσχομαι, ότι θα συνεχίσω, βασισμένος βέβαια στην πολύχρονη εμπειρία μου αλλά και με αμείωτο πάθος και αγωνιστικότητα, να εργάζομαι, για μια ενωτική και δυναμική Ένωση Επιμελητηρίων, η οποία θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις αλλά και να παράγει έργο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Αγνιάδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ