Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος: Η πατρίδα μας χρειάζεται την ενότητα και την προσπάθεια

Από Dogma

«Η πατρίδα μας χρειάζεται την ενότητα και την προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων για την ευλογία της Βασιλόπιτας.

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος είχε την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού της εκδήλωσης, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Διευθυντής προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος Βλαβιανός, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρη Πίνη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Κανών της Αρχιεπισκοπής κ. Γεώργιος Δεμελής, ο πρόεδρος του ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας, ο Δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και οργανισμών, μαθητές, γονείς, κληρικοί και λαϊκοί από τα Οινόφυτα και τις γύρω περιοχές.


Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς ο Μητροπολίτης Θηβών ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

 Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική παράσταση από την παιδική χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας υπό την Διεύθυνση της κ. Σοφίας Μάνου. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Θηβών στον χαιρετισμό του ευχήθηκε δύναμη, υγεία και ενίσχυση σε όλους και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του. Ευχαρίστησε, επίσης, τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης και αναφερόμενος στην εορτή των τριών Ιεραρχών κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να ενισχύσουμε την αναφορά μας στο έργο τους». 

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, ενώ αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης τονίζοντας πως πρόκειται για μία συγκινητική εκδήλωση, αλλά και όσους εργάζονται και προσφέρουν σε αυτό τον χώρο και ιδίως την κ. Σοφία Ράπτη και την κ. Αδαμαντία Ματθαίου. 

Μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρχαν στην Βοιωτία, όταν ο ίδιος ήταν παιδί, ενώ μιλώντας για το παρόν επεσήμανε, ότι «δόθηκαν οι δυνατότητες και χτίστηκαν αυτά τα κέντρα που έχουν αποστολή να βοηθήσουν τα παιδιά». Αναφέρθηκε, επίσης, στις δράσεις του Κέντρου και τόνισε ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες δραστηριότητες, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως «η πατρίδα μας χρειάζεται την ενότητα και την προσπάθεια». Αμέσως μετά βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων προσφέροντάς τους τιμητικό έπαινο, καθώς και συμβολικό χρηματικό ποσό, για τις επιδόσεις τους κατά την περυσινή διδακτική χρονιά.

 Κλείνοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου.