Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκαν το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική πτήση με αεροσκάφος CL-215, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, η οποία ειδικεύεται σε αποστολές αεροπυρόσβεσης.

Στην επίσκεψη ήταν παρούσα και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε εδώ, προκειμένου να κάνουμε μια νέα αρχή για το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, που πιστεύω ότι θα σηματοδοτήσει μέσα στους επόμενους μήνες, με τις αλλαγές τις οποίες έχουμε σχεδιάσει και θα επαναδιατυπώσουμε με τις δικές σας προτάσεις, την ανάληψη από την πλευρά του εργοστασίου της πλειοψηφίας των εργασιών της Πολεμικής Αεροπορίας και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όλους, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, διότι με πολύ σκληρή δουλειά, ανταποκριθήκατε στο έργο της συντήρησης, ιδίως των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Ξεπεράσατε κάθε προβλεπόμενο πρόγραμμα και δυνατότητα από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών και καταφέρατε να δώσετε στην Πολεμική μας Αεροπορία, στο ελληνικό κράτος και τελικά στους Έλληνες πολίτες τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές.

Το κάνατε χωρίς να έχετε κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο ή το κράτος να έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με εσάς. Για αυτό το λόγο, θέλω να σας πω ότι σας οφείλουμε και επειδή οι οφειλές προς το μέλλον δεν λένε τίποτα είμαστε εδώ γιατί πήραμε την απόφαση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, την Ειδική Γραμματέα και τους Αρχηγούς των Επιτελείων, να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα προκειμένου το εργοστάσιο να κάνει μια καινούργια αρχή.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καλύψουμε το 100% των αναγκών και της στελέχωσης σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να αποκτά το προσωπικό το οποίο απαιτείται και για αυτό το λόγο θα ξεκινήσουμε με διαδικασίες που θα έχουν ως εξής: Πρώτον, όσον αφορά το στρατιωτικό προσωπικό, θα φροντίσουμε να γίνουν άμεσα έκτακτες μεταθέσεις για να μετακινηθούν στο εργοστάσιο ειδικότητες που απαιτούνται. Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού και μάλιστα - για να είμαι ξεκάθαρος - δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε ρουσφέτια. Εδώ θα μπουν όσοι έρχονται για να δουλέψουν.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία σωστή επιλογή του προσωπικού θα ξεκινήσουμε πρώτα από όλα με τους στρατεύσιμους. Στρατεύσιμοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και άλλων ειδικοτήτων, που εσείς θα προσδιορίσετε, βάσει των αναγκών σας, θα υπηρετούν κατευθείαν στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, σε πόστα στα οποία θα αναλάβουν ευθύνες. Οι στρατεύσιμοι αυτοί, από τη στιγμή που θα είναι κατάλληλοι για τη δουλειά - και αυτό θα το κρίνετε εσείς που θα είστε προϊστάμενοί τους - θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν άλλα τρία χρόνια ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, δηλαδή θα πληρώνονται και θα ξέρουν ότι θα πάρουν τα απαιτούμενα μόρια ώστε να έχουν προτεραιότητα για την κάλυψη θέσεων στις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού.

Θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε την πλήρη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ζητάω από όλους εσάς, ιδίως από το πολιτικό προσωπικό, που έχετε πονέσει το εργοστάσιο το ίδιο με το στρατιωτικό προσωπικό - κάποιοι από εσάς εργάζεστε αρκετά χρόνια - να σταματήσουμε τις διαρροές προσωπικού από το εργοστάσιο, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να θέλει να έρθει κόσμος εδώ.

Σας διαβεβαιώνω ότι βούληση υπάρχει, οι κινήσεις από την πλευρά μας θα γίνουν. Σας ζητώ να ξεκινήσουμε και να αποδείξουμε ότι το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών μπορεί να κάνει τα θαύματα που έκανε στο παρελθόν, ξεκινώντας από τη συντήρηση των δικών μας μέσων.

Και πάλι σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε συχνά εδώ και η στρατιωτική ηγεσία και εγώ και ο Αναπληρωτής Υπουργός και η Ειδική Γραμματέας που έχει την ευθύνη του πολιτικού προσωπικού και σας ζητώ να κάνετε προτάσεις, να πάρετε πρωτοβουλίες, για να προχωρήσουμε στο αύριο με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Καλή δύναμη σε όλους».