Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΣΩΘΗΚΕ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ...

Τις πρώτες απογευματινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Αγιίου Γεωργίου στο Δήλεσι.
Από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν επι τόπου 5 οχήματα της πυροσβεστικής, 12 μέλη των ΕΔΥΣ  και 2 μέλη της ΕΟΔ,  στη συνέχεια κατέφτασε και ενίσχυση από τους εθελοντές της Εκάλης.  Το κατασβεστικό έργο ενισχύθηκε από 2 canadair τα οποία με τις εύστοχες ρίψεις τους  έκανα το εργο των επίγειων δυνάμεων σαφώς ευκολότερο.
Κάηκαν περίπου 10 στρέμματα καλαμιάς και θαμνώδους βλάστησης ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η φωτιά μπήκε σε αυλές σπιτιών χωρις ευτυχώς να απειλήσει τις κατοικίες.
Αξίζει να σημειωθεί οτι παρόλο που στο συγκεκριμένο συμβάν έδρασαν μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες και 3 εθελοντικές οργανώσεις, η συνεργασία ήταν άψογη και έφερε γρήγορα και άριστα αποτελέσματα. 
Αυτή τη φορά το κακό  σταμάτησε νωρίς όμως για πόσο καιρό θα μένει άκαυτος ένας οικισμός με ακαθάριστα τα σύνορα των οικοπέδων και με σωρούς σκουπιδιών πεταμένους μέσα στην πυκνή βλάστηση;
Τέλος θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που αναγνωρίζοντας το έργο όλων μας μας πρόσφεραν λίγο νερό για να σβήσουμε τη δίψα μας.