Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Στο αυτόφωρο οι ταξιτζίδες που προβαίνουν σε αποκλεισμού


Στο αυτόφωρο οι ταξιτζίδες που προβαίνουν σε αποκλεισμούςΚαθώς αμετακίνητοι παραμένουν οι αυτοκινητιστές στους αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αρτηριών, διοδίων κλπ, με παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι ταξιτζίδες προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

"Αν διαπράττουν (οι ιδιοκτήτες ταξί) το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών", τονίζει ο εισαγγελέας.
Το πρωί ο Ι. Τέντες είχε ζητήσει από τους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες-εξπρές.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζονται απολύτως αμετακίνητοι τόσο στις θέσεις τους όσο και στις μορφές που έχουν επιλέξει για την κοινοποίηση σε όλη τη χώρα - αλλά και στο εξωτερικό λόγω τουρισμού και δημοσιότητας - της αντίθεσής τους με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Ομως, καθώς οι επιπτώσεις των κινητοποιήσεων βαρύνουν καθημερινά ειδικά τον κεφαλαιώδη για την οικονομική συγκυρία της χώρας, τομέα του τουρισμού και οι εκκλήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων πυκνώνουν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σημειώνει ότι ακόμη και σε περίπτωση απλής παρακώλυσης συγκοινωνιών, αμέσως θα πρέπει να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται σε σύντομο διάστημα.
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, κ.λπ.
Τέλος, οι εισαγγελείς πρωτοδικών αναφέρει ότι πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, εάν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ ethnos.gr