Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ερώτηση Γιαννάκη για τον αεροδιάδρομο Τανάγρας

Την διαβεβαίωση για την ασφάλεια του αεροδιαδρόμου της Τανάγρας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε με αφορμή δημοσίευμα τα εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το αεροδρόμιο θυμίζει εγκαταλελειμμένο γιαπί» αφού «ο εργολάβος έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από το έργο, έχοντας υλοποιήσει μόνο το 30% των εργασιών».
Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για την αξιοπιστία του δημοσιεύματος και την ενεργοποίηση των σχετικών ρήτρων που προέβλεπε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα ζητά την ταχεία υλοποίηση του έργου για την ασφάλεια των πτήσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011
ΘΕΜΑ: Αεροδιάδρομος Τανάγρας
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 25ης Ιουλίου 2011 η εργολήπτρια εταιρία για την ανακατασκευή και ενίσχυση του διαδρόμου του Αεροδρομίου της Τανάγρας έχει σταματήσει κάθε εργασία και ουσιαστικά έχει αποχωρήσει από το έργο, έχοντας πραγματοποιήσει μόλις του 30% του έργου.
Έτσι, ο αεροδιάδρομος θυμίζει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- εγκαταλελειμμένο γιαπί.
Επειδή το δημοσίευμα εγείρει ζητήματα ασφάλειας των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Τανάγρας
Επειδή ανακύπτουν σημαντικά οικονομικά ζητήματα, δεδομένου ότι το Αεροδρόμιο εξυπηρετεί πελάτες της ΕΑΒ αλλά και ζητήματα διαφάνειας στις σχέσεις με τους εργολάβους
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για το Αεροδρόμιο Τανάγρας;
-Αν ναι, ποιες ρήτρες προέβλεπε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία; Προτίθεται το Υπουργείο να ενεργοποιήσει αυτές τις ρήτρες;
-Πότε θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου και με ποιες διαδικασίες;