Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνεχίζεται η απεργία των ταξιτζήδων



Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ταξί στη σκιά της χθεσινής έντασης, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.
Η αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης και τελικά πήρε την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα ώστε να γίνουν νέες συζητήσεις.
Οι συναντήσεις
Ο υπουργός συναντήθηκε αρχικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στη συνέχεια κάθισε στο τραπέζι με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.
Προηγήθηκε συνάντηση (10.00) με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και ειδικότερα:
-Να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
-Να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια.
-Να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς.

-Να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.
Όπως είπε, «ο υπουργός, από την πλευρά του, έδειξε καλή διάθεση, χωρίς όμως να δεσμευθεί για οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».
«Έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, η απεργία συνεχίζεται», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος και απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να αποφεύγουν τα έκτροπα, καθώς «ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τέλους».
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων μετά τη συνάντηση του υπουργού η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά.
Οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες των ταξί.
Το υπουργείο θα παραλάβει τις προτάσεις των τουριστικών επιχειρήσεων και πριν από το τέλος του Αυγούστου θα δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και των δύο πλευρών.
Θα δοθεί μάλιστα σε όλους, εύλογος χρόνος για να εκφράσουν τα σημεία, στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.