Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!!!


Ένα χρόνο βρίσκεται στην Γερμανία, στη κλινική MUHLENGRUND GmbH για την αποκατάστασή του ο νεαρός Θανάσης Παύλου, που στις 17 Οκτωβρίου του 2009, μετά από την επίθεση που δέχτηκε στην οδό Ροζάκη Αγγελή στην Λαμία από ομάδα ανηλίκων, κατέληξε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. Η περίπτωσή του κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή και οι ελπίδες λιγοστές.
Ωστόσο ο Θανασάκης εκ θαύματος κρατήθηκε στη ζωή και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και άλλο θαύμα με τον Θανάση να ανοίγει τα μάτια και να ακούει. Τώρα όλοι περιμένουμε το τρίτο, που θα κάνει τον Θανάση να περπατήσει, να μιλήσει, να γεμίσει το πρόσωπό του με χαρά.
Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών από το κέντρο αποκατάστασης, σημειώνεται βελτίωση στον Θανάση, ο οποίος αντιλαμβάνεται και κουνάει τα μέλη του σώματός του. Ο έλεγχος του κορμού βελτιώθηκε, εξακολουθεί όμως να είναι ελλιπής, γι’ αυτό και δεν έχει ακόμη περπατήσει. Ο Θανασάκης εκφράζει τα συναισθήματά του με ένα χαμόγελο, αλλά χωρίς προσπάθεια να μιλήσει ακόμη. Οι γιατροί δίνουν ελπίδα για πλήρη αποκατάσταση του παιδιού και ζητούν την παραμονή του στο νοσοκομείο για άλλους έξι μήνες...μία είδηση που γεμίζει χαρά τους γονείς αλλά τους κοστίζει πολύ οικονομικά.
Επειδή οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και οι γονείς του είναι στην Γερμανία μαζί του από την πρώτη στιγμή και κατά συνέπεια είναι πλέον και άνεργοι, υπάρχει ο ακόλουθος τραπεζικός λογαριασμός :
Όνομα : Μαριάνα Παύλου.
Αρ.Λογ/σμου : Εθνική Τράπεζα 801/606451-58
ΙΒΑΝ Λογ/σμου : GR08 0110 8010 0000 8016 0645 158
BIC : ETHNGRAA".
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα έχουν ως ακολούθως:
Εξαιτίας της αρ. πρωτ. 8998/28-06-2011 απορριπτικής απόφασης της υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. Λαμίας για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στο ίδρυμα της Γερμανίας, μετά από την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής Εξωτερικού για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, έχει υποβληθεί η αρ. πρωτ. 10182 ένσταση κατά της απόφασης.
Δυστυχώς το νοσοκομείο της Γερμανίας ζητούσε να καταβληθεί μέχρι 22-07-2011 το ποσό των 30.000 €, το οποίο είναι το κόστος νοσηλείας για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, ειδάλλως η διοίκηση αρνείται την συνέχιση νοσηλείας του Θανάση. Αυτή τη στιγμή πιέζει ασφυκτικά και δεν δίνει κανένα περιθώριο. Επειδή η εξέταση της ένστασης κατά της απορριπτικής απόφασης, είναι χρονοβόρα διαδικασία και είναι αδύνατο να υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού αποτελεί μονόδρομο καθώς η οικογένεια πλέον δεν διαθέτει ούτε οικονομικούς πόρους, αλλά ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Είναι άδικο να λήξει τόσο άδικα μια ανθρώπινη υπερπροσπάθεια. Επίσης η μετακίνηση του Θανάση σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, είναι αδύνατη και υπάρχουν εξετάσεις σύμφωνα με νέα έκθεση που απέστειλαν, που δεν γίνονται στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι η μη συνέχιση της νοσηλείας του Θανάση στο νοσοκομείο που βρίσκεται, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα μπλοκάρει την θετική εξέλιξη, την οποία η υγεία του ακολουθεί.
Στην από 14-07-2011 επιστολή της κλινικής MUHLENGRUND GmbH, περιγράφεται μια πολύτροπη θεραπευτική αγωγή η οποία περιλαμβάνει ειδικές θεραπείες οι οποίες είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας και εν κατακλείδι προτείνεται επειγόντως η συνέχιση των εξειδικευμένων διεπιστημονικών θεραπευτικών μέτρων και επισημαίνεται ότι η απαραίτητη, εντατική, λεπτή ιατρική φροντίδα καθώς και η αναγκαία εντατικότητα και ο συντονισμός των θεραπευτικών μέτρων είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας. Μια διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κολοσσιαίες αρνητικές συνέπειες στην επιτευχθείσα πρόοδο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.
Στοιχειοθετώντας όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει η επιβεβλημένη ανάγκη για τη συνέχιση των απαιτούμενων νοσηλευτικών θεραπευτικών μέτρων.
Λυπόμαστε που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κατέληξε να στηρίζεται μόνο στην κοινωνική αλληλεγγύη των απλών πολιτών και καλούμε τώρα, την ύστατη ώρα τους αρμοδίους φορείς να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος καθώς και παρακαλούμε για την ευαισθητοποίηση οργανώσεων και φορέων για οικονομική στήριξη.
Υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook που μπορείτε να παρακολουθείτε το θέμα, καθημερινά : «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!» -https://www.facebook.com/groups/225502490813712 .
Ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε στην έμπρακτη αγάπη σας.[Πληροφορίες: Παναγιώτης Παύλου (τηλ. 6974733892)]